Gündem

Kulis: Hulusi Akar ve Hakan Fidan tarafından oluşturulan bir cephe var, kapalı kapılar ardında Süleyman Soylu karşıtı siyaset yürütüyorlar

Uğuroğlu bugünkü yazısında edindiği kulis bilgileri aktardı

16 Haziran 2022 08:53

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü yazısında Hulusi Akar ve Hakan Fidan tarafından oluşturulan bir cephenin kapalı kapılar ardında Süleyman Soylu karşıtı siyaset yürüttüğü iddiasını aktardı. “Çok derin ilişkiler kuruluyor, çok önemli kulis faaliyetleri yapılıyor” diyen Uğuroğlu, “Soylu'yu hedef yapacak iddiaların başında Suriyeli sığınmacılar var” dedi.

Uğuroğlu, kulislerdeki bazı iddiaları şöyle aktardı:

“Suriyeli sığınmacılara Türk vatandaşlığı neye göre veriliyor? 400 bin dolar verip vatandaşlığı resmî olarak alanlar biliniyor. Ümit Özdağ'ın iddiası o ki, ‘Suriyeli sığınmacılar da gayriresmî rant karşılığı Türk vatandaşlığına alınıyor…’ İşte tam da bu noktada sarayda ve AKP kulislerinde oklar Süleyman Soylu'ya yöneltiliyor.

Bu iddiaları kendisine karşı, ‘Kumpas’ olarak algılayan ve iddiaların kaynağının da Özdağ olduğunu düşünen Süleyman Soylu ki hakaretlerini bir kenara bırakarak yazayım şunları söylemişti; ‘Operasyon çocuğudur, Soros çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir…’ İstihbarat deyince akla hangi isim gelir? Arif'e tarif gerekmez… İşte iddia odur ki Soylu'nun bu çıkışının ardında aslına Erdoğan'ın yerine kim aday olacak mücadelesi, çekişmesi ve kavgası vardır. Tabii ki Soylu'nun da istihbarat ağı vardır, siyasi hedefleri de vardır. MHP ve lideri Devlet Bahçeli'nin desteği de Soylu'nun arkasındadır.”

"Bakan Nureddin Nebati ve Fatih Dönmez görevden affedilecek"

Öte yandan Uğuroğlu edindiği bir diğer kulise de yer verdiği yazısında, “Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati görevden affediliyor, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Hazine ve Maliye Bakanı oluyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez görevden affediliyor, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oluyor” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.