Mahkeme heyeti, sanık Mohammad V.'yi "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 20 yıl, "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Sanık Mohammad V.'ye iyi hal indirimi de uygulanmadı.

Duruşma öncesi yapılan basın açıklamasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim  yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

"Tek bir çocuğun dahi istismara uğramaması adına yetkililer gerekeni yapmıyor. Var olan yasaları bile uygulamıyor. Çocukların güldüğü günler için mevcut yasaların uygulanması şarttır. Nasıl kadınlar için 6284 ve İstanbul Sözleşmesi diyorsak, çocuk istismarı için de çocuk hakları sözleşmesinin bütünlüklü ve etkin bir şekilde uygulanması şart. Zaman zaman toplumda kimi çocuk istismarı ve çocuk cinayeti olaylarında en vahşi yüzüyle karşılaştığımızda çok ciddi tepkiler koyuyoruz. Toplum bu tepkileri her gün koyuyor aslında. Toplum bu gerçeklikle, en ağır şekliyle yüzleştiğinde çıkıp açıklamalar yapmanız yetmez. Yetkililer evine gitti, açıklamalar yaptı. Peki sonra? Ailesi ne yaşıyor kimse düşündü mü? Çocuğumuz ne yaşıyor kimse düşündü mü? Çıkıp gereğini yapacağız demek yeterli değildir. Sürekli bir politika yürütülmesi şarttır. Bu ülkede çocukların geleceği bu mu? Böyle bir gelecek mi layık görülüyor? Çocuk istismarı önlenebilir. O süreç başlamadan önce bütün o risk faktörleriyle ilgili okullardan sağlık kuruşlarına kadar herkesin bildirim yapma yükümlülüğü var. "