Politika

Kübra Par: "Yetkilerimi devredeceğim, ben yönetmeyeceğim" diyen bir topal ördek, Erdoğan karşısında nasıl kazanacak?

"Yapmaları gereken şey son derece açık ve basit; en çok oyu alabilecek güçlü bir aday, güçlü bir kadro ve programla halkın karşısına çıkmak"

05 Temmuz 2022 10:23

HaberTürk yazarı Kübra Par, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın “Geçiş sürecinde 6 partinin adayı 'Madem ben seçildim kimse bana karışamaz' demesin. Madem altı partinin adayı; bu partilerin görüşünü süreçte yok saymasın" sözlerini ve muhalefetin adayının Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yetkilerini devredeceğini hatırlatarak, seçilme şansını değerlendirdi. 

"Erdoğan’ın karşısına çıkacak muhalefet adayının durumunu bir düşünün..." diyen Par, şu ifadeleri kullandı:

"Meydanlarda 'Ey halkım, beni seçerseniz söz veriyorum ben yönetmeyeceğim. Şu kimisine yüzde 1-2 bile oy vermediğiniz 6 lider var ya; işte onlar ne derse ben onu dinleyeceğim' mi diyecek?

“'Yetkilerimi devredeceğim, ben yönetmeyeceğim' diyen bir topal ördek, Erdoğan karşısında nasıl kampanya yapacak, nasıl kazanacak?

Bunu söylediğimizde 'Ama biz ikinci bir Erdoğan seçmek istemiyoruz' diyorlar.

'Aday değil sistem önemli' masalına kapılıp reel siyasetin gerçeklerinden uzaklaşıyorlar.

Adayı anketlere göre değil, 6 liderin arzusuna göre belirleyeceklerini ima ediyorlar. Oysa yapmaları gereken şey son derece açık ve basit. En çok oyu alabilecek güçlü bir aday, güçlü bir kadro ve programla halkın karşısına çıkmak. Halk eğer sistem değişikliği için Meclis'te yeterli desteği vermiyorsa bunu kabullenmek. Mevcut sistemde belli başlı demokratik revizyonlar yaparak 5 yıl boyunca istikrarlı bir yönetim sergilemek.

Halkın yönetim yetkisini verdiği Cumhurbaşkanı’nı da 'Ama seni ben aday gösterdim' diyerek bunaltmamak.

Bunun dışındaki tüm çabalar seçmen tercihlerini değil, kendi ideallerini dayatmaları anlamına gelir."

Yazının tamamı için tıklayın.