Gündem

KPSS ne zaman yapılacak?

30 Ağustos'ta gerçekleştikten sonra iptal edilen KPSS oturumlarının ne zaman yapılacağı adaylar tarafından merak edildi. Peki, KPSS ne zaman yapılacak? İşte detaylar

08 Ağustos 2022 16:40

KPSS kapsamında yapılan ve yapılacak bazı sınavların iptali ve ertelenmesi hakkında bilgilendirme yapıldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soruların sızdırıldığına yönelik iddiaların ardından 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıklamıştı. Peki iptal edilen KPSS ne zaman yapılacak? İşte KPSS oturumlarının tarihleri:

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soruların sızdırıldığına yönelik iddiaların ardından 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıklamıştı. İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın yeni tarihi, adaylar tarafından merak edildi.

Ölçme,  Seçme ve Değerlendirme Merkezi Başkanlığı'ndan 2 Ağustos 2022 tarihinde yapılan resmî açıklamada ''Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' denilmişti. 

KPSS ne zaman yapılacak?

Prof. Dr. Ersoy, "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır'' açıklamasını yapmıştı.

ÖSYM, "ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 2022-KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek - Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 18 Eylül 2022 tarihinde, 2022 - KPSS Alan Bilgisi oturumlarının 24 - 25 Eylül 2022 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir" açıklamasını yaptı.