Koronavirüs

Koronavirüs'ün tehdit ettiği risk grupları güncellendi

26 Haziran 2020 20:18

Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli sağlık kurumlarından Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Koronavirüs'ün tehdit ettiği risk gruplarını güncelledi. Yüksek risk grupları; kronik böbrek hastaları, KOAH, katı organ naklinden bağışıklık sistemi zayıflamış durumda olanlar, obeziteliler, kalp yetmezliği bulunanlar, koroner arter hastalığı veya kardiyomiyopatiler gibi ciddi kalp rahatsızlıkları olanlar, orak hücreli anemi ve tip 2 diyabeti bulunanlar olarak belirtildi.

CDC'den yapılan açıklamada,  25 Haziran'da mevcut verileri yansıtacak şekilde revizyonlar yapıldığı kaydedildi.

Her gün Covid-19 hakkında daha fazla bilgi edinildiği ve yeni bilgiler elde edildikçe bilgilerin güncellendiği kaydedilen açıklamada yüksek risk grupları; kronik böbrek hastaları, KOAH, katı organ naklinden bağışıklık sistemi zayıflamış durumda olanlar, obeziteliler, kalp yetmezliği bulunanlar, koroner arter hastalığı veya kardiyomiyopatiler gibi ciddi kalp rahatsızlıkları olanlar, orak hücreli anemi ve tip 2 diyabeti bulunanlar olarak belirtildi.

Açıklanan risk gruplarında bulunan her yaştan kişinin Covid-19'dan kaynaklanan ciddi risk altında olduğu kaydedildi. (DHA)