Gündem

Konya'da 2 katlı kerpiç ev çöktü; göçük altında kalan 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

10 Aralık 2019 10:01

Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç bina çöktü. Enkaz altında kalan üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ölenlerden ikisinin çocuk olduğu belirtildi.

Olay, saat 09.15 sıralarında Konya’nın merkez Karatay ilçesi Akçeşme Mahallesi Burç Sokak'ta iki katlı kerpiç bir evde meydana geldi. İki katlı kerpiç bina belirlenemeyen nedenle çöktü. Enkaz altında 3 kişinin kaldığının belirtilmesi üzerine itfaiye ve AFAD ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ile Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Çok sayıda ambulansta olay yerinde hazır bekletildi. Göçük altından 2'si çocuk 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da olay yerine geldi.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak: Hasarlı binalar boşaltılacak

Kameraların karşısına geçen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, binanın 70-80 yıllık olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Toprak yığma da olduğu için belli bir dönem sonra dayanıklılığını kaybediyor. Yağışları da aldıkça yavaş yavaş çözülmeler oluyor" dedi. Gazetecilerin çöken bina çevresindeki çatlakları olan binaları sormasına karşılık Vali, "Bütün ekipler burada risk altındaki binaları boşaltacağız. Belediye de konuya el atacak. Çalışmalara başlamış bulunuyoruz" dedi.

Orhan Toprak şöyle konuştu:

"Tahminimiz sabaha karşı yığma dediğimiz bu bina baya da eski, 70-80 yıllık bir geçmişi olduğunu tahmin ediyoruz, çökmesi sonucu 3 vatandaşımız hayatını kaybetmişler. Sizlerin de gördüğü gibi bu bahçe duvarı yaklaşık 2.5 metre kadar. Binanın içi de görünmüyor onun için de komşular geç fark etmişler tahmin ediyoruz. Sabah 9.30 gibi haberimiz oldu. Haberin geç alınmasından da olabilir, bina arka bahçeye baktığı için, duvar da yüksek, maalesef vatandaşlarımız hayatını kaybettiler. Çok üzücü tabii. Allah'tan ailelerine sabır diliyoruz. Bu binalar çok eski binalar. Toprak yığma da olduğu için belli bir dönem sonra dayanıklılığını kaybediyor. Yağışları da aldıkça yavaş yavaş çözülmeler oluyor. Eski olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Bütün ekipler burada risk altındaki binaları boşaltacağız. Belediye de konuya el atacak. Çalışmalara başlamış bulunuyoruz."