Gündem

'Komünist Başkan'a Gökhan Özoğuz'dan eleştiri

23 Mayıs 2019 17:01

'Komünist Başkan' olarak hitap edilen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'na seçim döneminde en çok destek veren isimlerin başında gelen Gökhan Özoğuz, Tunceli Belediyesi'nde 'Tunceli' ibaresinin yerine 'Dersim' kullanılması kararını eleştirdi. Özoğuz, "Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır" dedi.

'Dersim' olarak değiştirilmesi kararı alındı

Tunceli Belediye Meclisi, Türkiye Komünist Partisi’nden aday olarak seçilen ve 'Komünist Başkan' olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında yapılan olağan ve olağanüstü toplantılarda kararlar aldı. Tunceli Belediyesi, meclis toplantılarında alınan karara göre belediye hizmet binalarındaki tabelaların 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirilmesinin oy çokluğuyla kabul edildiği bilgisi yer aldı.

Son günlerde siyasi söylemleriyle gündem olan Gökhan Özoğuz, daha önce desteklediği Maçoğlu ile bu açıklama sonrası ters düştü.

Duygusal karar almalar kaos yaratır

Özoğuz sosyal medya hesabından "Bir değişim varsa bile kanuni olarak meclisden geçip onaylanması lazım. 1935 de yukarıda yazıdaki nedenlerden dolayı değişmiş. Bugün tekrar değişecekse meclis kararı ile kanuni yollardan değişir. Yoksa 1935 Tunceli kabul edilmiştir! Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır" alınan kararın yerinde olmadığını dile getirdi.

2. kez açıklama yaptı: Hemen bilgisizce tepki vermeyelim

Özoğuz daha sonra "Fatih Mehmet Maçoğlu'nu bugüne kadar yaptığı ve bugünden sonra yapacağı hizmet mantığını seviyoruz. Kendisini zaten samimi ,çalışkan ve kucaklayıcı olduğu için seviyoruz o başka. Türkiye'de zamanında isim değişiklikleri nasıl ve neden olmuş okuyalım. Hemen bilgisizce tepki vermeyelim" diye açıklama yaptı.