Ekonomi

Koç Holding CEO'su Çakıroğlu: Daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma geleceği yaratama hedefine katkı sağlayacağız

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Davos Zirvesi'ne katıldı

27 Mayıs 2022 12:29

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından 22 – 26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Davos Zirvesi’ne katıldı. Çakıroğlu burada yaptığı açıklamalarda ""Herkes için daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma geleceği yaratama hedefine katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çalışan beklentileriyle birlikte hızla dönüşen iş yapış modellerinin ve yetenek yönetimine ilişkin yeni nesil politikaların ele alındığı  “Responding to the Great Resignation” başlıklı oturumda konuşan Çakıroğlu " Beklentilerin farklılaştığı, çalışma mekânlarının değiştiği ve çalışma saatlerinin daha da esnek olduğu bu dönemde çevik çalışma modelini benimseyerek çalışma arkadaşlarımızın yetkinliklerini güçlendiriyoruz" diye konuştu.

"35 farklı çalışma alanı oluşturduk"

Levent Çakıroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Pandemi döneminde de çalışan deneyimini iyileştirmeye yönelik uygulamaları devreye alarak çalışma arkadaşlarımızı destekledik Kişiselleştirilmiş hibrit çalışma deneyimi ve Topluluğumuz bünyesindeki şirketlerimizin farklı ofislerinden çalışma olanağı sunduğumuz uygulamamızla çalışma arkadaşlarımız için 35 ortak çalışma alanı oluşturduk. Hedefimiz bu sayıyı 100’e çıkarmak.

Bunun yanı sıra, çevik yaklaşımın doğru çalışabilmesi için şeffaflığı esas alan yeni performans yönetim sistemimizi devreye aldık. Dijital dönüşüm ile başlattığımız; inovasyon, kurum içi girişimcilik, sıfır bazlı bütçeleme, çevik yönetim, insan kaynağımızın gelişimi ve karbon dönüşüm programı gibi çok önemli inisiyatiflerle sürdürdüğümüz Kültürel Dönüşüm Programımız ile yüzüncü yılına yaklaşan Topluluğumuzu önümüzdeki yüzyılın rekabetine ve yeni nesil çalışma düzenine hazırlıyoruz” 

"Herkes için daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma geleceği yaratama hedefine katkı sağlayacağız"

Çakıroğlu, Dünya Ekonomik Forumu’nun değişen dünyada iş yaşamının geleceğini tasarlamak üzerine kurduğu  “Good Work Alliance” girişimine Türkiye'den davet edilen tek şirketin Koç Holding olması üzerine de değerlendirmede bulunarak şöyle dedi:

"Üstlendiğimiz sorumluluk ve verdiğimiz taahhütler kapsamında; hibrit çalışma modeli tasarımı, yetkinlik kazandırarak istihdam ve öğrenme kültürünü teşvik, iş ve özel yaşamda bütünsel sağlığın sağlanması konu başlıklarında herkes için daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma geleceği yaratma hedefine katkı sağlayacağız. Toplamda 21 küresel şirketin dâhil olduğu bu dünya çapındaki girişimde ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz.

3 taahhüt

Koç Holding ayrıca Good Work Alliance kapsamında "Hibrit çalışma modeli tasarımı" "Yetkinlik kazandırarak istihdam ve öğrenme kültürünü teşvik" ve  "İş ve özel yaşamda bütünsel sağlığın sağlanması" başlıklarıyla 3 taahhütte bulundu.

"Hibrit çalışma modeli tasarımı" kapsamında şirket çalışanlarına 35 farklı çalışma alanı sunarken, projeyi sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, global ölçekte toplamda 100 ofisi ortak kullanıma açmayı planlıyor

"Yetkinlik kazandırarak istihdam ve öğrenme kültürünü teşvik" başlığında ise Liderlik, dijital ve çevik dönüşüm programları ile Koç Topluluğu çalışanlarının 2022 yılı sonuna kadar 3 milyon saat eğitimden faydalanması hedefleniyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre "İş ve özel yaşamda bütünsel sağlığın sağlanması" kapsamında ise Koç Topluluğu çalışanları, hem işlerinde hem de sosyal yaşamlarında sağlıklarını merkeze alan uygulamalar ile destekleniyor. Söz konusu destekler yalnızca fiziksel değil, sosyal, duygusal ve zihinsel uygulamalar da içeriyor.