Spor

Kızlar Sahada'ya Fair Play Ödülü

Oluşum, toplumsal cinsiyet yargılarını ve kız çocuklarına kullanılan "yapamazsın" cümlesini futbolla kırmayı amaçlıyor

26 Eylül 2019 17:41

2013 yılından beri kız çocuklarına ve kadınlara "yapamazsın" cümlesinin kullanılmasını ve toplumsal cinsiyet yargılarını, futbol aracılığıyla kırmayı amaçlayan "Kızlar Sahada" oluşumuna, 3 farklı kategoride düzenlenen 2018 Türkiye Fair Play Ödülleri kapsamında, Tanıtım Dalı Büyük Ödülü verildi

Fair Play yönündeki örnek davranışlar sergileyen kişi, kurum ve kuruluşların ödüllendirildiği tören, 20 Eylül Cuma günü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde (TMOK) gerçekleşti. 

"Kızlar Sahada" Nedir?

Kızlar Sahada 2013 yılından bu yana kadınlar ve kız çocuklarına “yapamazsın” denilerek kodlanan toplumsal cinsiyet yargılarını kırmak için futbolu araç olarak kullanıyor. Futbolun erkek egemen bir alan olarak konumlandığı ülkemizde bu araç, katılan kız çocukları ve kadınlarda çok kuvvetli bir dönüşüm etkisi yaratıyor. Her yaştan kadının sahada olmasını destekleyen girişim, kadınların kendi takımlarını kurup katılabileceği, şirketlerin kadın takımlarının karşılaşacağı, lise çağındaki kız çocuklarının kendi takımlarıyla dahil olabileceği turnuva ve kamplar düzenleyerek, takım ruhunun yerleşmesini ve bu yolla bireylerin güçlenmesini amaçlıyor.