Gündem

Kızılay Genel Başkanı Kınık'tan usulsüzlük iddialarına yanıt: "Algı operasyonu"

Kurumun adı son dönemde yönetimin yaptığı usulsüz harcama iddialarıyla gündeme gelmişti

23 Eylül 2019 13:32

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, son zamanlarda kuruma yönelik medyada geniş yer bulan usulsüzlük iddialarına kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Kızılay'ın 12 bin dolara Rumelihisarı yakınlarında boğaz manzaralı köşk kiraladığı iddialarını, "Genel Merkezimiz Ankara’da adımızı verdiğimiz Kızılay’da İstanbul ofisimiz de Eyüp Sütlüce'dedir. Başkaca yalı veya köşklerde şubemiz bulunmamaktadır" diyerek yalanlayan Kınık, "Kahve içmeye bekleriz" diye yazdı.

Kızılay hakkındaki iddiaların yönetimi yıpratmak amacıyla yapılan bir operasyon olduğunu söyleyen Kınık, "Bu odaklar hukuksuz yolla elde ettikleri kurumsal bilgilerimizi mecralarda paylaşarak sanki gizli saklı, kuralsız işler var havası oluşturmaya çalışıyorlar. Kızılay, devletin ilgili birimlerince düzenli denetlenen, 151 yıllık köklü bir iç teftiş ve denetim geleneği bulunan şeffaf ve düzenli hesap veren bir Kurumdur" dedi.

Öte yandan Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’ın geçen günlerde çalışanları toplayarak, “Belge sızdıranları bulacağım, araştırıyoruz” dediği; bugün (23 Eylül 2019) de Kızılay yönetiminin basına bilgi ve belge sızdırdığı gerekçesiyle 10 çalışanı uzaklaştırdığı iddia edilmişti. 

TIKLAYIN - İddia: Kızılay'da 'basına bilgi sızdırdığı' gerekçesiyle 10 kişi uzaklaştırıldı

Kerem Kınık'ın açıklamaları şöyle:

Kızılay ve yönetimini yıpratmak amacı ile bir süredir farklı odakların algı operasyonu altındayız. Bu odaklar hukuksuz yolla elde ettikleri kurumsal bilgilerimizi mecralarda paylaşarak sanki gizli saklı, kuralsız işler var havası oluşturmaya çalışıyorlar. Kızılay, devletin ilgili birimlerince düzenli denetlenen, 151 yıllık köklü bir iç teftiş ve denetim geleneği bulunan şeffaf ve düzenli hesap veren bir kurumdur. Devlet bütçesinden pay almaz. Çalışanları memur değildir. Gelirleri iktisadi faaliyetler, bağış ve fonlardan oluşur.