Gündem

Kızılay'dan İdlib'e 50 bin briket ev

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, 38 metrekarelik evlerin 2 odadan oluştuğunu söyledi

26 Şubat 2022 11:10

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında bölgeye 50 binden fazla briket ev inşa edildiğini ve 350 bin ihtiyaç sahibinin buralara yerleştirildiğini söyledi.

Kınık, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Türk Kızılay başta olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Suriye'nin İdlib bölgesinde 2 yıldır yürütülen kampanyayla ilgili açıklamada bulundu.

"Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında Türk yardım kuruluşlarının da destekleriyle yaptırılan briket evlerle, ailelerin derme çatma çadırlardan sıcak bir yuvaya kavuşmalarının sağlandığını belirtti.

Kınık, brüt 38 metrekarelik 2 odadan oluşan briket evlerin bulunduğu alanlarda sağlık merkezi, okul, sosyal faaliyet merkezleri ve ibadet alanlarının da yer aldığı bilgisini verdi.

Suriye krizinde 11 yılın geride bırakıldığını aktaran Kınık, bu durumun ülke içerisinde büyük yıkıma neden olduğunu ifade etti.

"Bölgede kalıcı eserler bırakıyoruz"

Briket ev çalışmalarının aralıksız sürdüğünü hatırlatan Kınık, "İdlib'de şu ana kadar 50 bini aşkın briket ev tamamlanarak 350 bin civarında insanın, insani şartlarda barınacağı ortam oluşturuldu. Briket evlerle artık köy ve sokak olmaktan çıkan kasaba haline dönüşen mekanlarda insanların geçimlerini sağlayabileceği imkanlar da yaratmaya çalışıyoruz.

Bir taraftan meslek edindirme kurslarımız diğer taraftan o bölgelerde gönüllü geri dönüşü destekleyerek tarım ve el sanatları gibi alanlarda üretim yapılması noktasında da birtakım teşviklerimiz var
" diye konuştu. (AA)