Ekonomi

Kızılay Başkanı Kınık Financial Times'a yazdı, insani yardım için 'kırmızı finans' modelini önerdi

03 Eylül 2020 13:45

Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Financial Times için yazdığı mektubunda dünyada daha fazla insana yardım ulaştırabilmek için yeni finansman modelleri geliştirilmesini önerdi.

Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, global finans dünyasının yakından takip ettiği İngiltere merkezli Financial Times gazetesi için bir mektup kaleme aldı. Kınık, yayınlanan mektubunda insani yardım kuruluşlarının finans sektörü tarafından da desteklenmesi ve bu konuda yeni modeller oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kırmızı yatırım fonları üzerinde çalışmamız gerekiyor

Kınık, mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Salgının yol açtığı benzeri görülmemiş ekonomik şok, onlarca yıldır küresel yoksulluğun azaltılması için yapılmış tüm çalışmaları silebilir. İnsani yardım kuruluşları için finans sektörüyle de birlikte çalışarak teşvikleri genişletmemiz gerekiyor. 192 ülkede, dünya çapında insani krizlere kesintisiz bir şekilde ilk yanıt veren Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri, krizin üstesinden gelmek için finans sektörüyle güçlerini birleştirebilir. Finans piyasası oyuncularını, uluslararası projelerin finansmanında bizimle iş birliği yapmaya, yoksulluk, göç ve doğal afet sorunlarına çözüm bulmaya çağırıyoruz."

Bu stratejiyi eyleme geçirebilecek küresel, yenilikçi finansal teknolojiler ekiplerine de sahip olduklarını belirten Kınık, "Finans sektörünün bizlere vereceği katkılarla kırmızı tahvil/sukuk, kırmızı yatırım fonları gibi konular üzerinde çalışmamız gerekiyor. ‘Kırmızı Finans’ olarak adlandırmayı önerdiğimiz yaklaşımla, uluslararası düzeyde kabul edilen yöntemlerle karma ve yenilikçi finansman modellerini geliştirmeliyiz" dedi.