Dünya

Kırım'daki Rus askeri üssünde 10'dan fazla patlama: 1 kişi hayatını kaybetti

Ukraynalı bir kaynak, saldırıyı Kiev'in düzenlediğini belirtti

10 Ağustos 2022 08:45

T24 Dış Haberler

Rusya'nın ilhak ettiği Ukrayna toprağı Kırım'da bulunan bir askeri havacılık üssünde patlamalar meydana geldi. 

Yapılan açıklamalarda salı günkü patlamalarda bir kişi hayatını kaybederken yaralılar da olduğu bildirildi.

Görgü tanıklarının çektiği videolarda Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun Saki Hava üssünden dumanların yükseldiği görülüyor. Reuters'a konuşan görgü tanıklarına göre farklı şiddetlerde 13 patlama duyuldu. 

Yerel yetkililer patlama meydana geldiğini doğrularken hala gerekçeyi belirlemeye çalıştıklarını belirtti. 

Yetkililer ilk başta patlamada can kaybı yaşanmadığını belirtse de daha sonra Moskova'nın Kırım'a atadığı yöneticinin yardımcısı Sergey Aksyonov patlamalar nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kırım sağlık yetkilileri, olayda biri çocuk 5 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hava üssü, cepheye 200 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu durum, üssün Kiev tarafından uzun menzilli bir füzeyle vurulmuş olabileceği şeklinde söylentilere sebep oldu. New York Times'a konuşan ismi paylaşılmayan bir Ukraynalı askeri kaynak, saldırının arkasında Kiev'in olduğunu doğruladı. 

Kaynak, bu üsten kalkan uçakların sıklıkla güneydeki Ukrayna güçlerini vurduğunu; Saki'ye yaptıkları saldırıda Ukrayna yapımı bir 'cihaz' kullandıklarını ifade etti.

Rus haber ajansı TASS'a konuşan Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisi ise patlamaların havacılık cephaneliğindeki birkaç bombanın tetiklenmesi sonucunda meydana geldiğini aktardı.