Kültür-Sanat

Kıraathane Kitap Şenliği sürüyor, Kalben bu akşam ‘Yazma Halleri’ni anlatacak

21 Eylül'e kadar sürecek şenlik, edebiyat dünyası ile okurları buluşturmayı sürdürüyor

17 Eylül 2019 12:53

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kıraathane Kitap Şenliği'nin 4. gününde Kalben şarkı yazarlığından romancılığa ilerleyen hikâyesini anlatacak. 

Kitap Şenliği'nin 4. gününde; ilk albümü 2016 yılında dinleyiciyle buluşan, 2018'de ikinci albümü Sonsuza Kadar ile Türkiye listelerinde en çok dinlenenler arasında yer alan Kalben, şarkı yazarlığından romancılığa uzanan deneyimlerini anlatacak. Kalben'in 'Yazma Hayalleri' konuşması 17.00-18.00 arası gerçekleşecek.

Felsefe yazarı Ahmet Soysal da şiirlerini inceleyip yazdığı, dostluk da ettiği Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı anlatacak. "Dağlarca ile Düşünmek" başlıklı şiir gecesi 19.00-21.00 arasında sürecek. 

Kitap şenliği süresince yazar Murat Meriç, film yönetmeni Mustafa Ünlü, yazar İlay Bilgili gibi pek çok ismi ağırlanacak.

Kitap Şenliği'ne katılan yayınevleri

Kıraathane kitap şenliğine, 160. Kilometre, Alef, Aras, Corpus, Encore, Güldünya, İstos, Kara Plak, Kıraathane Kitapları, Kolektif Kitap, Lis, Manifold, MonokL, Nebula, Norgunk, Ons Dergisi, Paloma, Raskol’un Baltası, Siren ve Yüz Kitap yayınevleri katılıyor.

Bir hafta boyunca hem yayınevlerine özel, hem de yayıncılığın bugünü üzerine konuşmalar da okurları ve edebiyat dünyasını bir araya getirmeyi hedefliyor.

İndirimli kitap satışlarıyla birlikte şenlik boyunca gerçekleştirilecek etkinlik programının konukları arasında Murat Meriç, Kalben, Seda Ersavcı, Banu Özyürek ve Selahattin Özpalabıyıklar gibi edebiyat ve sanat dünyasından isimler yer alıyor.

Şenlik boyunca düzenlenecek etkinlik programının detaylarını görmek için tıklayın.