Dünya

Kim Kardashian, Spotify'da podcast yapacak; ceza hukukuna yoğunlaşacak

Kardashian'la yapılan anlaşma ve devamında gelen DC ve Warner Bros anlaşmaları, Spotify hisselerini yükseltti

19 Haziran 2020 11:20

Müzik yayını ve sesli içerik hizmeti sağlayan Spotify, reality şov yıldızı Kim Kardashian West ile podcast anlaşması yaptı. Kardashian'ın yapacağı podcast serisinde ceza hukukuna odaklanacağı ortaya çıktı. 

Sözcü'nün Business Insider'dan aktardığı habere göre, Kardashian'la anlaşmadan sonra DC ve Warner Bros'la anlaşma yapan Spotify'ın hisselerinde doping etkisi yarattı. Yüzde 15'lik artışla hisse fiyatı 229 dolara çıkarak Spotify için tüm zamanların rekoru kırıldı.

‘The Kardashian West' podcastinde ceza hukukuna yoğunlaşılacak. Ünlü televizyon programı yapımcısı Lori Rothschild Ansaldi, hem programın yapımcılarından olacak hem de Kim Kardashian'a eşlik edecek. Spotify ile Kardashian arasındaki anlaşmanın 100 milyon dolardan fazla bir rakama yapıldığı tahmin ediliyor.

Programın ilk konusu, Ansaldi'nin daha önce de soruşturduğu Kevin Keith dosyası. Keith, 1994'te üç cinayetten hüküm giymiş olsa da yıllardır ateş edenin kendisi olmadığı iddiasını sürdürüyor. Kim Kardashian, 2018 yılından beri San Francisco'daki bir hukuk bürosunda staj yapıyor ve California Barosu'na katılmayı planlıyor.

DC ile yapılan anlaşma ise Spotify'a Superman, Batman, Wonder Woman, Joker ve Harley Quinn gibi DC Evreni'nin dünyaca ünlü karakterlerinin fikri haklarını kazandırdı.

Her iki şirket de anlaşmanın detayları hakkında açıklama yapmadı.