Gündem

Kılıçdaroğlu'nun kurmay ekibinden bir isim: Özal’dan bu yana bütün sol partiler olarak, gündem kurgulamada ilk kez öne geçmenin keyfini yaşıyoruz

"Şimdi biz kurguluyoruz, onlar tepkisiyle etki efektini arttırıyor"

26 Mayıs 2022 09:49

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmay ekibinde yer alan etkin bir ismin, “Turgut Özal’dan bu yana bütün sol partiler olarak, gündem kurgulamada ilk kez öne geçmenin keyfini yaşıyoruz… Bugüne kadar sürekli savunmada kalır, tepkimizi yüksek sesle dile getirerek oluşturulan gündemi köpürtürdük. Şimdi biz kurguluyoruz, onlar tepkisiyle etki efektini arttırıyor...” dediğini aktardı.

Sarıkaya yazısında, "CHP’deki bu memnuniyet 6’lı masanın bileşenleri için de söz konusu mu? Neredeyse hepsinin yönetim erklerindeki isimleri ile dün sohbet etme fırsatı buldum. Söylem içeriğine yönelik eleştirisi olanlar vardı, ancak gündem kurmadaki başarının kendileri açısından da olumlu sonuçlar getirdiğini onlar da kayda geçiriyordu. Peki, bu gelişmeler cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecini ne oranda etkiler? Bu hafta sonu da buluşacak olan 6’lı masada cumhurbaşkanı adayının ortak belirlenmesi konusunda farklılaşmış, son dönem aykırı hal almaya yüz tutmuş ses duymadım… Tam tersine bu konudaki kararlılıkta artış var." ifadesini kullandı.