Gündem

Kılıçdaroğlu'nun kardeşi, HDP Diyarbakır binası önündeki eyleme katıldı: Ben de ağabeyimi HDP'den istiyorum

01 Mart 2021 13:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Milli Beka Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Celal Kılıçdaroğlu, elinde "Ben de ağabeyimi HDP'den istiyorum" pankartıyla Diyarbakır HDP il binası önünde eylem yapan ailelere katıldı.

Aileleri beraberindeki heyetle birlikte ziyaret eden Milli Beka Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Celal Kılıçdaroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun buraya gelmesi gerektiğini söyledi.

"Neden buraya gelmiyor”

Celal Kılıçdaroğlu, "Ben şaşkınım neden buraya gelmiyor. Fakat bu insanlar burada çocuklarını bekliyor. Annelerin yüzünü güldürelim artık. HDP eş başkanlarına burada sesleniyorum, dağdaki masum çocukları serbest bırakın. Anneler Günü'nde nasıl ki bir gül veriliyorsa çocuklarımız da bir güldür. Annelerine teslim edin. Ağabeyim Kılıçdaroğlu da 'Dostlarım' dediği HDP'ye ve İyi Parti'ye bağlı kaldı. Bunlara bağlı kaldıkça buraları görmezden geldi. Diyarbakır'da CHP'nin il ve ilçe teşkilatları neden buraya gelmiyor. Gelsinler sahip çıksınlar buradaki annelere. Para ve pul istemiyorlar, evlatlarını istiyorlar sadece. Bir CHP'nin il ve ilçe başkanlarının taciz olaylarına mahkum oluyorsa, Didim Belediye Başkanı tacizden dolayı neden tutuklanmıyor ? CHP'lilerin yaptıkları zaten hırsızlık ve fuhuş, ne ararsan var. Rüşvet hepsi var bunlarda. Ağabeyimin dostları dediği zaten HDP'dir" dedi.

Evlat nöbetindeki aileler de Celal Kılıçdaroğlu'na destek ziyaretinden dolayı teşekkür etti. (DHA)