Gündem

"Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı: Saldıranlardan birisi bıçak salladı, dirseğimle vurarak yere yıktım"

"Arkadaşlarımız üstüne çullandılar"

22 Nisan 2019 09:22

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Kenan Nohut'un "Saldıranlardan birisi bıçak salladı. Dirseğimle vurarak yere yıktım, arkadaşlarımız üstüne çullandılar" dediğini aktardı.

TIKLAYIN: Süleyman Soylu 'Şehit cenazesine gidemez' demişti; Kılıçdaroğlu'na linç girişimi!

Selvi, Hürriyet'te "Kılıçdaroğlu'na derin saldırı" başlığıyla yayımlanan yazısında Kılıçdaroğlu'nun uğradığı linç girişimi ile ilgili olarak başdanışman Kenan Nohut'un ifadelerine yer verdi. Nohut şunları kaydetti:

“Saldıranlardan birisi bıçak salladı. Dirseğimle vurarak yere yıktım, arkadaşlarımız üstüne çullandılar”

"Erdoğan, muhalefetin elini sıkmaya hazırlanıyordu"

Selvi, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının geçiştirilemeyecek bir olay olduğunu söyledi. Selvi, "Seçimlerden sonra Türkiye’nin normalleşmesi için adımların atıldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Türkiye ittifakı' için elini uzattığı muhalefetin o eli sıkmaya hazırlandığı bir dönemde Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saldırıyı geçiştiremeyiz" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri sonrası bir grup gazetecinin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan'ın "kızgın demiri soğutmak gerekir" sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Gerilimi yaratan kendisidir, sonlandıracak olan da kendisidir" demişti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Türkiye ittifakı" çıkışına da "Milli konularda ittifak yapmalıyız" sözleriyle destek vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Türkiye ittifakı" sözlerine açıklık getirmesini istemişti. “Bizim ittifakımız Cumhur’dadır” diyen Bahçeli, “Türkiye ittifakından bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır” diye konuşmuştu.

Yazının tamamı için tıklayın