Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Osmanlı' tepkisi: Ekonomik konuları gizlemek için yaratılan gündemler bunlar

Erdoğan, "Sürekli olarak Osmanlı'yı aşağılamak cehalettir" demişti

12 Kasım 2019 09:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gerçekleştirilen Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde Osmanlı döneminde okur yazarlık oranıyla ilgili sözlerine tepki gösterdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, “Tarihi çarpıtmak, ekonomik konuları gizlemek için yaratılan gündemler bunlar. Bu tarih üzerine yanlışları daha sık dile getirecekler. Hakikat onlardan daha güçlüdür” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın kulis haberine göre, CHP MYK'da, Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyaret ve ziyaretin ardından yaşanması muhtemel gelişmeler, son dönemde artan intihar olayları ve 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde yaşananlar ele alındı.

Kılıçdaroğlu toplantıda Erdoğan'ın Osmanlı ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Sürekli olarak Osmanlı'yı aşağılamak cehalettir, ya da gaflettir. Tarihimiz bizim yörüngemizdir. Türk milletini kendi tarihi yörüngesinden çıkarmaya muvaffak olamadı. Son günlerde birileri ağızlarına sakız ettiler. Neymiş 'Osmanlı'da okuma-yazma oranı düşükmüş, silah sanayisi yokmuş, halklara zulüm edilmiş' hepsi yalandır. Elbette eksikleri vardır. Bu tarihçilerin ve uzmanların işidir" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Tayfun Atay yazdı: Bırakın bu ayakları, Osmanlı’yı da hak etmiyorsunuz! 

TIKLAYIN - Erdoğan: Ülkemizdeki en büyük ticaret Atatürk ve Cumhuriyet ticaretidir