Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Barış Akademisyenleri çağrısı: İşlerini geri verin

08 Ekim 2019 08:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına karşın Barış Akademisyenleri’nin göreve başlatılmamasının hukuksuzluk olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, 10 Ekim katlimamının yaşandığı alanın yeniden düzenlenmesi için konunun takipçisi olacağını belirtti. Şehir hastaneleri konusunda da Kılıçdaroğlu, dünyanın terkettiği sistemi Türkiye’nin yaşama geçirmeye çalıştığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu dün KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman’ı parti genel merkezinde kabul etti. Kabulde CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ile Muharrem Erkek de yer aldı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Emek örgütleri, bildiriye imza attıkları için kamudan ihraç edilen akademisyenlerin AYM kararı sonrasında yeniden eski görevlerine döndürülmeleri gerektiğini ifade etti. 12 Eylül sonrasında olduğu gibi yasa ile bunun hızlı bir şekilde yapılması talebini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yargı kararlarına karşın akademisyenlerin görevlerine başlatılmıyor olmalarının hukuksuzluk olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu akademisyenlerin kendi üniversiteleri yerine başka üniversitelerde göreve başlatılmalarının da ayrı bir cezalandırma, hukuksuzluk olduğunun altını çizdi. 

TIKLAYIN - Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketi kabul edildi