Gündem

Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunanların kimlikleri araştırılıyor

Fiziki saldırıda bulunan 11 şüphelinin tespit edildiği bildirildi

22 Nisan 2019 09:35

Ankara’da şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminin ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Saldırıyla ilgili olarak CHP liderine fiziki saldırıda bulunan 11 şüphelinin tespit edildiği bildirildi. 

TIKLAYIN: Süleyman Soylu 'Şehit cenazesine gidemez' demişti; Kılıçdaroğlu'na linç girişimi!

11 kişi belirlendi

Hürriyet'in haberine göre soruşturma kapsamında foto-film ekiplerinin çektikleri ile sosyal medyadaki görüntüler incelemeye alındı. Grubu yönlendirip provoke eden, Kılıçdaroğlu’na direkt fiziki müdahalede bulunan 11 kişinin kimliği belirlendi. Kılıçdaroğlu’na yumruk atan kişinin ise cenaze töreninin yapıldığı köyde yaşayan O.S. olduğu tespit edildi. Şüphelilerin gözaltına alınması için birçok adrese baskın yapılırken, saldırıyla ilgili olarak terör kapsamında da soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Saldırı için Çubuk dışından gelenlerin de olup olmadığı da inceleniyor.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır” ifadesine yer verildi. Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman da yaptığı açıklamada, soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığının her yönüyle araştırıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatından açıklama

Çelik, "‪Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik alçakça saldırı nedeniyle başlatılan soruşturmayı Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında bizzat takip ediyorum. Bu alçaklığın hesabını soracağımıza emin olun... " dedi.