Gündem

"Kılıçdaroğlu: Millî Savunma Bakanı Akar, Tank Palet Fabrikası ile ilgili 'Eleştirilerinizi bildirin size rapor verelim' dedi"

16 Ekim 2019 11:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kendisine Tank Palet Fabrikası ile ilgili olarak, "Eleştirilerinizi bildirin, size bu konuda bir rapor verelim" dediğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuştu. Bugünkü, "Esad ile görüşme" başlıklı yazısında Sarıkaya, Kılıçdaroğlu ile görüşmesine dair şunları aktardı: 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, hemen her konuşmasında dile getirdiği Tank Palet Fabrikası konusunu açıp açmadığını da sordum.
“Açmaz olur muyum? Tabii ki açtım…” dedi.
Akar’ın, “Eleştirilerinizi bildirin, size bu konuda bir rapor verelim” yanıtını verdiğini de belirtti.
Kılıçdaroğlu’na bu aşamada 8 Ağustos’taki konuşmamızda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül sonu, Ekim başı gibi Fırat’ın doğusundan Suriye’ye girer; gelecek yıl veya bir sonraki sene de muhtemel ki seçime gider” öngörüsünü anımsattım.
Gülmeye başladı, “Bir aşaması tamam…” dedi.
Beş dakika önce tamamladığı grup konuşmasında “yarın seçim geldiğinde”, “seçim olduğunda” cümlelerini 5 kez tekrar etmişti.
Bu duruma da gönderme yaparak, “Öngörünüzün seçim aşaması ne olacak? Bir beklentiniz var mı?” dedim, uluslararası camiadan gelen tepkileri gösterip soruyla yanıt verdi:
“İstediği gibi gitse yapardı ama şimdi nasıl yapacak? Bütün dünyayı karşısına aldı…”