Gündem

Kılıçdaroğlu: İstanbul seçimlerinde başarılı oldu diye Kaftancıoğlu'ndan intikam alınıyor

"Türkiye’nin 21. Yüzyılda adaletsizliğe tahammül eden bir ülke olmadığını herkesin kabul etmesi lazım"

06 Eylül 2019 17:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verilmesinin ardından ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, "Neden farklı düşünüyorsun diye ceza veriyorsun. Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam alacağız; İstanbul seçimlerinde başarılı oldu diye" ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN- Canan Kaftancıoğlu'na 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi

Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Farklılıkların zenginlik olduğunu göreceğiz. Her bölgenin neden ayrı oyun havaları vardır. Niçin farklı oyun havaları var. Bütün bunlar zenginliğimizdir. Düşünceler de bizim zenginliğimizdir. Neden farklı düşünüyorsun diye ceza veriyorsun. Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam alacağız; İstanbul seçimlerinde başarılı oldu diye. Neden kardeşim, hangi gerekçeyle. Mahkemede söylenmesi gereken her şey söyledi. Üstelik Nazım Hikmet’in dizeleriyle bitirdi. Nazım Hikmet kim o da haksızlığa uğramış bir şair.

Türkiye’nin 21. Yüzyılda adaletsizliğe tahammül eden bir ülke olmadığını herkesin kabul etmesi lazım. Siyasetin de kabul etmesi lazım. İktidar sahiplerinin de kabul etmesini lazım. Adaletsizlik sadece Türkiye’nin itibarını zedeler. Adalet dağıtmıyorsanız, toplumun vicdanını rahatsız ediyorsanız, bu aynı zamanda dünyada yaşayan ve vicdanı olan herkesi rahatsız eder. Benim üzüntüm bu ülkede adaletin yok olmasıdır.