Gündem

Kılıçdaroğlu: Savaş ve açlık nedeniyle acı çeken çocukların büyük bir bölümü Müslümanların çocukları

Kılıçdaroğlu, Hacı Beştaş Veli’nin doğumunun 810. yılında Nevşehir'de düzenlenen anma törenine katıldı

16 Ağustos 2019 12:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli'nin doğumunun 810. yılı dolayısıyla Nevşehir'de gerçekleştirilen anma törenine katıldı. Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Savaş ve açlık nedeniyle acı çeken çocukların büyük bir bölümü Müslümanların çocukları. Dileriz yaşanan acılar, dökülen kanlar son bulur" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy'un da katıldığı törende CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Hacı Beştaş Taşı üzerine tasvir edilmiş plaket takdim edildi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"O elinde kılıçla değil aydınlanma meşalesiyle Anadolu'ya gelmiştir. Toplum onu güvercin donuyla Anadolu'ya geldiğini kabullenmiştir. Çünkü o barışın, huzurun, birlikte yaşamanın öncüsü olmuştur. O kendi deyimiyle 72 milleti bir saymıştır. 

Hünkar eğitimini tamamladıktan sonra Mekke'ye, Medine'ye Kudüs'e ve Halep'e gitmiştir. Anadolu'ya geldiğinde 35 yaşlarında bilgin ve olgun bir insandı. O bu topraklara geldiğinde Selçuklu Devleti'ni 3. Alaaddin Keykubad yönetiyordu. Selçuklu sultanı önemli kararlar aldığında onun düşüncelerine başvuruyordu. Bu toprakalrdainsan-ı kamil olarak ünlendi. 'Eğer bir yeri karanlık olarak görüyorsan bil ki perde senin gözündedir' diyordu. Bugün Avrupa'nın pek çok ülkesinde onun düşünceleri toplumu aydınlatıyor. 

Bugün dünyada yaşadığımız acı gerçekler var. Bugün dünyanın savaş alanlarının, açlık ve kıtlık yaşanan ülkelerin büyük bir bölümünü Müslüman ülkeleri oluşturuyor.Suriye'de Yemen'de Libya'da İslam adına birbirini öldürenler Müslümanlar. Yerinden yurdundan edilen, ülkelerinden göç etmek zorunda olanlar yine Müslümanlar. Üzülerek söylüyorum ki istatistiklere göre savaş ve açlık nedeniyle acı çeken çocukların büyük bir bölümü Müslümanların çocukları. Dileriz yaşanan acılar, dökülen kanlar son bulur.

Aslanla ceylanı hünkarın kucağında buluşturan huzurdur, adalettir. Anadolu’yu bize yurt yapan bütün erenlerimizi, mürşitlerimizi, pirlerimizi, dervişlerimizi huzurlarınızda bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Bize bu güzel ülkede özgür bir şekilde onurumuzla yaşama hakkı veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyün şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."