Medya

Kılıçdaroğlu: BirGün gazetesine yönelik suçlamaların aynısı Doğan Akın için de var, gazetecilere kendilerine göre kumpas kuruyorlar

03 Aralık 2019 15:16

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada BirGün gazetesi yöneticileri ile T24 kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın hakkında "Fuat Avni tweetinin haberleştirildiği" gerekçesiyle açılan davalara değindi. Kılıçdaroğlu "Gazeteciler için böyle kendilerine göre kumpas kuruyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

"Birgün gazetesi hepimizin bildiği bir gazete. Ona da FETÖ’cü soruşturması açtılar. Savcı ne diyor: Şüphelilerin, yani Birgün’de yazanların örgüt ile hiyerarşik bağlarının olmadığı, yani terör örgütü ile hiyerarşik bağları yok… Geçmişte örgüt aleyhine çok sayıda haber yaptıkları anlaşılmıştır. Ee zaten karşılar! Onu da söylüyor savcı. Devam ediyor: Toplanan deliller uyarınca kast unsurunun taktiri mahkemeye aittir. Yani aradım, bir suçlu bulamıyorum. Delil bulamıyorum, ama talimat geldi. Bunu mahkemeye vereceğim. Ben bir şey yapamıyorum. Sen bir bak Allah aşkına, ceza ver buna da biz de kurtulalım bu işten. Gidiyor mahkemeye. Mahkeme de bakıyor, savcının iddianamesinde bir delil falan yok. Mahkeme de şöyle bir karar veriyor: Gazetecilerin üye oldukları dernek ve sendikaların araştırılmasına, hatta kaldıkları otellerle o otelin diğer konuklarının örgüt ile bağlantılarının olup olmadığına… Yani bir otele gitmişsin, o otelde birisi varsa bunların bağlantısı var mı yok mu ona bakın diyor. Televizyon aboneliklerine bakın diyor. Bakıyorlar suç yok. Ama talimat gelmiş, ceza vermeleri lazım. Böyle adalet olur mu Allah aşkına!

FETÖ ile düne kadar bunlar kol kola gezmiyorlar mıydı? Beraber gezmiyorlar mıydı? Yalvarmıyor, yakarmıyor muydu, ‘Türkiye’ye gel’ diyordu. Ee ne oldu? Aynı suçlama Doğan Akın için de var. Gazeteciler için böyle kendilerine göre kumpas kuruyorlar."

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Herkes vergi veriyor, Erdoğan Man Adası'nda kurduğu kumpasla 5 kuruş vergi ödemiyor

TIKLAYIN - T24 kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın'a 'Fuat Avni tweetlerini neden haber yaptınız' davası: Örgütle bağı olmadığı tespit edilse de...