Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: O gizli kararnameyi açıkla

CHP lideri tank palet fabrikasının satışına ilişkin yeni bir iddia gündeme getirdi

07 Eylül 2019 12:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasının satışına ilişkin olarak yeni bir iddia gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tank palet fabrikasıyla ilgili olarak ikinci bir karar imzaladığını ancak gizlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "İmzaladığın ikinci kararı da Resmi Gazete'de yayımla" dedi.

Aydın'daki Kurtuluş Günü programında konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bölümler şöyle:

"Hiçbir zaman harcanan her kuruşun hesabını vermekten vazgeçmeyeceğiz. Vatandaştan para alıyorsan aldığın parayı kuruşu kuruşuna açıklayacaksın. Bizim inancımızda israf haramdır, eğer birilerini zengin etmek için vatandaşın ödediği vergiyi alıp bir çıkar grubuna aktarırsanız orada sorun var demektir. İstanbul'da Yenikapı'da binlerce araç. Bu paralar kime gidiyordu? Bütün bunları yeri geldiğinde açıklayacağız."

"Bir siyasi patinin genel başkanı cumhurbaşkanı olamaz. Bir cumhurbaşkanı seçildikten sonra bir kişi parlamentoda namusu ve şerefi üzerine ant içiyor. 600 milletvekilinin gözü önünde bu yemin ediliyor. Ama bugün gördüğümüz tablo başka. Tarafsız bir cumhurbaşkanı yok. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bunun için gerekiyorsa Anayasa'nın değişmesi lazım. Gelin referandum yapalım."

"Kalktılar tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektiler. Hadi fabrikaları sattın, ya bir devlet kendi silah fabrikasını başka bir orduya verirler mi? Yok dediler öyle bir şey. Resmi Gazete'yi gösterdim, bir şey diyemediler. Şimdi ikinci bir kararname daha var, onu gizliyorlar. Katar ordusuna verdiler. İmzaladığın ikinci kararı da Resmi Gazete'de yayımla. Çünkü o tank palet fabrikası bu milletin vergileriyle kuruldu. Neden gizliyorsunuz milletten?"

"Sizden düşünmenizi istiyorum. Ve anlatmanızı istiyorum. Çünkü her birimizin tek tek bu ülkeye karşı, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız var. Bu ülkede hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bakın topuklu efe olarak tanımladığınız başkan 'Ayrım yapmıyorum, Aydın'da bir çocuk yatağa aç girmiyor' diyor. Neden bugünü bütün Türkiye'de yapmıyoruz? Efendim para yokmuş. Para var arkadaşlar. Bütün mesele parayı yerinde ve zamanında halka harcayacaksınız."

"Asala umutsuzluğa kapılmayacağız. Biz en zor koşullarda bile TC'ni aydınlığa çıkarmaya ant içmiş bir partiyiz. Çünkü biz mirasımızı Mustafa Kemal'den aldık. Çıkışımız var. Çıkışı hep beraber yapacağız. Nasıl yerel seçimlerde İstanbul'da, Adana'da, Antalya'da, Mersin'de, Ankara'da önemli seçimler yaptıysak genel seçimlerde de aynı çıkışı beraber yapacağız. Demokratik yollarla Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. Sizden sadece bu süreçte düşünmenizi ve anlatmanızı istiyorum. Çünkü hepimizin çocuklarımıza karşı sorumluluğu var Bu ülkede hepimiz huzur içinde beraber yaşamak istiyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz. Bakın topuklu efe olarak tanımladığınız başkan ayrım yapmıyorum diyor. Aydın'da hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor diyor. Aydın'da yapıyor bunu. Neden bütün Türkiye'de bunu yapmıyoruz? Para yok diyorlar. Türkiye'de para var, hiç kimse para yok demesin. Bütün mesele zamanında ve yerine parayı halka harcamak."

"Sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Bir Millet İttifakımız var. Millet İttifakı'na yürekten bağlıyız. Hiçbir zaman Millet İttifakı'ndan vazgeçme düşüncemiz yok. Destek veren bütün partilere yürekten teşekkür ediyorum."