Gündem

KHK'lıların Ankara buluşmasına polis engeli

İstanbul'dan gelen araçlar Ankara girişinde polis tarafından engellendi

05 Ekim 2019 11:38

Olağanüstü Hal uygulaması çerçevesinde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanlarının 5-6 Ekim tarihleri arasında Ankara'da yapacakları "KHK'lılar Büyük Buluşması" için İstanbul'dan yola çıkan ekibe Ankara girişinde polis müdahale etti. KHK TV'nin Twitter'da yaptığı video  paylaşımlarına göre araçlar Ankara girişinde 2 saat boyunca alıkoyuldu.

Polisin fiili müdahalede bulunduğu grubun Kazan gişelerine götürüldüğü öğrenildi. Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu darp edildi.

 

Gergerlioğlu: Her şeye rağmen bu toplantıyı yapacağız

HDP Kocaeli Milletvekili Ahmet Faruk Gergerlioğlu, toplantı öncesi yaptığı açıklamada Ankara’daki KHK Buluşmasına gelmek için İstanbul’dan yola çıkan KHK’lıların Ankara Eryaman’da polis tarafından durdurulduğunu ve geçişlere izin verilmediğini söyledi. KHK’lıların Kazan turnikelerine götürüldüklerini belirten Gergerlioğlu, “Saadet Partili arkadaşlarımız orada. Bu çok ağır insan hakkı ihlalidir. Bu iktidar tarafından bu insanların sivil ölüme terk edilmesidir. Her şeye rağmen bu toplantıyı yapacağız” diye konuştu.

OHAL sürecinde 134 bin kişinin KHK ile ihraç edildiğini, kapatılan okullarda çalışan 20 bin öğretmenin de çalışma izninin iptal edildiğini belirten Gergerlioğlu, “Bundan aileleri bile birlikte etkilenen bir buçuk milyon insan. 3 yıldır KHK’lılara karşı sivil ölüm gerçekleştiriliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. OHAL toplumsal boğucu bir afet halini almış durumda. Türkiye bir an evvel hukuk devletine dönmek zorunda. 3-4 aydır bu buluşmaya hazırlanıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar engelleyemeyecekler” dedi.

Valilik iptal etmişti

İhraç edilen kamu çalışanlarının yanısıra, Cumartesi Anneleri, KHK ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği ve yerine kayyım atanan eski Van Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın da katılacağı etkinliğin düzenleneceği Çankaya ilçesinde yer alan Yılmaz Güney Sahnesi Müdürlüğü'ne valilik tarafından gönderilen yazıda etkinliğin '5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yasaklandığı' bildirilmişti.

Bunun üzerine toplantının HDP ve Saadet Partisi (SP) Genel Merkezleri'nde yapılacağı duyurulmuştu.

TIKLAYIN: Yasaklanan 'KHK'lılar Büyük Buluşması' HDP ve SP'de yapılacak