Kültür-Sanat

KHK ile ihraç edilen barış akademisyeni yayınevi kurdu: "Mücadele alanı yalnızca üniversite değil, dışarıda var olmaya devam edeceğiz"

06 Aralık 2019 18:30

T24

'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriyi imzalayan ve Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevinden ihraç edilen akademisyen Osman Şişman, yayınevi kurdu. 

İhraç edilmeden önce Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde okutman olarak görev yapan Şişman, "Üniversitedeki görevimden ihraç edildiğimden bu yana ben de pek çok meslektaşım gibi farklı alanlarda entelektüel üretimime devam ediyorum. Üniversite tek mücadele alanı değil; yaşamın her alanında var olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Şişman, Yort Kitap isimli yayınevinde çağdaş düşünce, sinema ve sanat kuramı, yeni medya eleştirisi gibi alanlara odaklanılacağını ve çoğu bilinmeyen yabancı yazarların metinlerinin tercüme edilerek yayımlanacağını söyledi. 

Yayınevi kurma çalışmalarını akademisyenlikten ihraç edilmeden önce başlattığını ifade eden Şişman, ihraç meselesi gündeme geldikten sonra ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.  

İhraç edildikten sonra çevirmenlik yapmaya başlayan Şişman, yayınevinin kurulması esnasında kitlesel fonlamayla okurlarından destek aldığını ve ön satış yapıldığını belirtti.  

Yort Kitap'ın kurucu kadrosu, aralarında bildiriyi imzaladıktan sonra Kültür Üniversitesi'nde sözleşmesi yenilenmeyen akademisyen Erdem Üngür'ün de olduğu, çeşitli üniversitelerde çalışan akademisyenlerden oluşuyor.

Şişman, yayınevinin internet sitesinden, metinlerin çoğunun okurlara, ücretsiz sunulacağını da belirtti. 

Yayınevinin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.