Magazin

Kevin Spacey hakkındaki ikinci taciz davası da düşürüldü

Los Angeles Bölge Savcılığı, davacının hayatını kaybetmesinden dolayı davayı reddetti

30 Ekim 2019 19:03

Amerikalı aktör Kevin Spacey hakkında cinsel saldırı suçlamasıyla Los Angeles'ta görülen dava, oyuncuyu suçlayan kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle düşürüldü.

Spacey, 2016 yılında, bir erkek masaj terapistini taciz etmekle suçlanmıştı. Spacey, terapistin kendisine yönelttiği suçlamayı reddetmişti.

Los Angeles Bölge Savcılığı, soruşturma esnasında iddia sahibinin hayatını kaybetmesinden dolayı davayı reddetti. Açıklamaya göre, "şikayetçi hayatta olmayınca iddianın kanıtlanması mümkün olmadığından davanın kabul edilmesi mümkün değil."

Spacey'yi cinsel tacizle suçlayan kişinin birkaç hafta önce doğal nedenlerden dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

Los Angeles Bölge Savcılığı'nın reddettiği dava dosyasında, ünlü aktörün 1992 yılında bir erkeğe cinsel tacizde bulunma iddiası yer alıyordu.

Daha önce de bir davası düşürülmüştü

Spacey hakkında aynı zamanda İngiltere'nin başkenti Londra'da ve ABD'nin Massachusetts eyaletinde bulunan Nantucket Adası'nda da soruşturma açıldı. Ancak Nantucket davası, şikayetçinin kayıp bir cep telefonuyla ilgili tanıklık yapmayı reddetmesi üzerine düşürüldü. Spacey'nin avukatları, şikayetçinin tanıklığının, müvekkillerinin masumiyetini kanıtlayabileceğini söylüyordu.

Spacey hakkındaki taciz iddiaları

Cape and İslands Bölge Savcısı O'Keefe, 2018'in Aralık ayında yaptığı açıklamada, Spacey'nin, 2016'da Massachusetts eyaletinde 18 yaşındaki bir erkeğe tacizde bulunmak suçlamasıyla 7 Ocak'ta hakim karşısına çıkacağını duyurmuş ve Spacey'nin suçlu bulunması halinde 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini söylemişti.

Kevin Spacey ise hakkındaki suçlamayla ilgili bir video yayımlayarak "Yapmadığım şeylerin bedelini kesinlikle ödemeyeceğim" ifadesini kullanmıştı.

Spacey'nin kariyeri, önceki yıl, geçmişte cinsel tacize uğramış kadınların başlattığı "Ben de" (#MeToo) hareketi ve Amerikalı aktör Anthony Rapp'in 1986'da 14 yaşındayken, Spacey'nin evinde kendisini taciz ettiğine dair iddiaları dile getirmesinin ardından tepetaklak olmuştu. 

Yapım şirketi Netflix, aktörün popüler televizyon dizisi "House of Cards"taki rolüne son vermiş, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi aktöre vermeyi planladığı Emmy Ödülü'nü geri çekmişti. Spacey'nin menajeri ve basın temsilcisi de aktörle yollarını ayırdıklarını açıklamıştı.