Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile yapılan yurt açılışına katıldı

Açılışta gençlere her türlü desteğin sağlanacağı ve bunu yaparken hiçbir ayrım yapmayacakları ifade edildi

21 Kasım 2019 19:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Karabağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışında yaptığı konuşmada, "Bu yurtlarda kalanların ailesinin gözü arkada kalmasın. Sizler, bizler hep beraber sahip çıkıyoruz. Onlar bizim geleceğimiz ve umudumuz. Onlar çalıştıkça ve ürettikçe arkadan gelen yeni nesil, güçlü Türkiye'yi daha yukarılara taşıyacaktır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Karabağlar Belediyesi tarafından Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, belediye başkanları ve il örgütünün yöneticileri yurt açılışı için yapılan törene katıldı. 274 öğrenci kapasiteli yurt binasının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, burada kalacak öğrencilerin ailelerinin gözünün arkada kalmamasını isterken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yavrularımızın annesi ve babaları üzülmesinler, sizler, bizler hep beraber sahip çıkıyoruz. Az önce sohbet ettik, 'Üniversiteyi bitirdiğimizde iş bulacak mıyız?' diyorlar. Umutsuzluğun geldiği bu nokta beni üzdü. Bunu aşmak için üretmeliyiz. Türkiye fabrikada, tarlada, üniversitede, hayatın her alanında üretmelidir. İstihdam alanları yaratacağız ve gençlerimiz orada çalışacaklar. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaması lazım. Eğer biz birlikte mücadele edersek tüm sorunları aşarız. Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur." 

"Gençlere her türlü desteği vereceğiz, vermek zorundayız"

Kız çocuklarının okumasının çok önemli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, gençlere tavsiyelerde de bulundu. Kılıçdaroğlu, siyasetin toplumun sorunlarını çözmek için gerekli 'kurum' olduğunu ifade ettikten sonra, "Siyaseti doğru yaparsa, kaynakları dikkatli kullanırsa her şey doğru olur. Az önce belediye başkanımız 'Belediyenin sınırlı gelirleriyle güzel işler yapmaya çalışıyoruz' dedi. Yetim hakkı yememek diye bir kavram vardır. Sizlerin vergilerinizi kamu yöneticileri harcarken hesap vermeleri gerekiyor. Hesap veren bir siyaset Türkiye'nin geleceğini sağlıklı çizen bir çizgidir. Türkiye'de 14 yılda yurt sorunu çözülememişse bu ayıp siyaset kurumuna aittir, size değil" dedi. CHP'nin bu sorunu 1 yılda çözeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Gençlere her imkânı sağlamak zorundayız. Onlar bizi aydınlık geleceğe taşıyacaklar. Biz onlara her türlü desteği vermek zorundayız. Bu vatandaş olarak, bayrağını seven, siyasetçi olarak benim görevimdir. Biz bu görevimizi yaparken hiçbir ayrım yapmayacağız. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm insanlarımızı kucaklayacağız. Yeni bir siyaseti başlatıyoruz, kavgadan uzak bir siyaset. Doğruları söyleyen, yanlışa karşı duran, yanlışa karşı dururken yılmadan duran bir siyaset anlayışıyla yola çıktık ve devam ediyoruz."

"Bu yurt topluma faydalı gençlerin yetişmesine katkı sağlayacaktır"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise yurt açılışında "Güvenli, konforlu bu yurt öğrencilerin her türlü faaliyetlerine erişecekleri konumda kurulmuştur. 91 odayla 274 öğrenciyi barındıracak şekilde inşa edilmiştir. Pek çok kullanım alanı olan bu yurt topluma faydalı gençlerin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Öğrenciler için barınma en önemli ihtiyaçlarının başında geliyor. Özellikle son 10 yılda çok büyük ihtiyaç haline dönüşmüştür. Birçok öğrenci bu ihtiyacın kamu tarafından karşılanmaması nedeniyle vakıf ve dernekler aracılığıyla kullanılan ideolojik amaçlar güden yerlere gitmek zorunda kalmıştır. Kredi yurtlar kurumu ne yazık ki bu ihtiyacı karşılayamıyor. Kapasitenin 5 katı olan öğrencilerin ihtiyaçları konusunda çaresiz kalınıyor. Hali hazırda devlet yurtlarının fiziki koşullarının yetersiz olduğu kamuoyu tarafından bilinen bir gerçektir." diye konuştu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun eğitime destek olmaya çalıştıklarını ve okul bakımları ile onarımlarını yaptıklarını belirttiği konuşmasının ardından yurdun açılışı yapıldı. Kılıçdaroğlu, açılışın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hareket etti. (DHA)