Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu: İstanbul il örgütümle gurur duyuyorum

10 Kasım 2019 09:19

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından ilçe örgütleri voleybol turnuvası düzenlendi. Turnuvanın ödül töreninde konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul örgütümle gurur duyuyorum. Onlar çok önemli başarılara imza atıp bize çok önemli bir başarı tattırdılar. İstanbul örgütümüz, seçim sürecinde gösterdiği başarının bir başka örneğini sporda da gösterdi. Şimdi çıtayı daha yukarıya taşıyacağız ve Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 39 ilçe örgütünün mücadele ettiği İstanbul Kupası Voleybol Turnuvası bugün oynanan final ve üçüncülük müsabakalarıyla sona erdi. Final müsabakasını izleyenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İstanbul Milletvekilleri Atıf Hamzaçebi, Özgür Karabat, Erdoğan Toprak, Gökhan Zeybek, Mansur Yüksel Kılınç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile çok sayıda il ve ilçe yöneticisi de vardı.

Büyük çekişmeye sahne olan ve seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği final müsabakasında Sultangazi İlçe Örgütü, Beylikdüzü İlçe Örgütü'nü 25-19 ve 25-14 biten iki set sonucunda mağlup ederek kupaya uzandı. Şampiyonluk sevincini taraftarıyla kutlayan Sultangazi İlçe Örgütü madalyalarını İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun; şampiyonluk kupasını ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Turnuva boyunca dört kadın sporcu ile mücadele eden Kadıköy İlçe Örgütü ise "En centilmen takım" ödülünün sahibi oldu.

Müsabaka sonrası şampiyonluğa uzanan Sultangazi İlçe Örgütü, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu Selanik gezisi ödülünü kazanırken; ikinci olan Beylikdüzü İlçe Örgütü İzmir, üçüncülük maçında Tuzla İlçe Örgütü'nü 2-0 ile geçen ve turnuvayı üçüncü olarak tamamlayan Maltepe İlçe Örgütü ise Bursa gezisi biletinin sahibi oldu.

“İstanbul il örgütü çok önemli başarılara imza attı”

Kupa seromonisinde kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "İstanbul örgütümle gurur duyuyorum. Onlar çok önemli başarılara imza atıp bize çok önemli bir başarı tattırdılar. İstanbul örgütümüz, seçim sürecinde gösterdiği başarının bir başka örneğini sporda da gösterdi. Yerel siyasette ve sporda büyük başarılar elde ettik. Şimdi çıtayı daha yukarıya taşıyacağız ve Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz" diye konuştu.

"Galibiyet ya da mağlubiyet ile değil dostlukla biten maçlar"

Baştan sona büyük bir dostluk ve centilmenlik çerçevesinde gerçekleşen turnuvanın ödül töreninde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, "Kazanılan başarılar, kupalar, madalyalar zamanla unutulup gidebilir ama dostluklar, dayanışmalar ve centilmenlikler sonsuza kadar devam eder. Spor dostluktur, sağlıktır ve en güzel yaşam tarzıdır. ‘Galibiyet ya da mağlubiyet ile değil dostlukla biten maçlar’ mottosuyla startını verdiğimiz turnuvamıza katılan, parkede veya tribünde ter döken, emek veren tüm örgütüme teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız" dedi.

Çekişmenin hiçbir zaman centilmenliğe zarar vermediğini söyleyen Kaftancıoğlu, turnuva boyunca yaşananları şu sözlerle anlattı: “Turnuva boyunca bu salonlar çok çekişmeli, çok heyecanlı maçlara sahne oldu. Onlarca maç, onlarca gün sonunda yaşananlar asla unutulmaz. Örneğin; Örneğin Lösemi Haftası nedeniyle farkındalık yaratmak için takımlarını desteklemeye maske takarak gelen Kartal İlçe Örgütümüzü bu güzel eylemlerinden dolayı tebrik ediyorum. Adalar ile Maltepe ilçe örgütlerimiz arasında oynanan maçta hakemin gözünden kaçan 2 pozisyonda topun kendisinden çıktığını belirterek gösterdiği centilmence davranıştan dolayı Adalar İlçe Başkanıma teşekkür ediyorum. Yapılan itiraza rağmen hakemin kararı değiştirmemesine karşılık kullandığı servisi bilinçli olarak kaçıran Maltepe İlçe Örgütümüzün oyuncularına çok teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi ‘Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısı’ olma erdemini gösteren sizler bu turnuvada gönüllerin şampiyonu oldunuz.”

Turnuvada sürecinde herkesin büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Kaftancıoğlu, müsabakaların oynandığı Ümraniye Haldun Alagaş, Pendik Çamlık Tesisleri, Beyoğlu Spor Tesisleri ve Hidayet Türkoğlu Spor Tesislerinde çalışan tüm personele, turnuvanın gerçekleşmesine katkı sağlayan il ve ilçe yöneticileri ile turnuva boyunca desteğini ve ilgisini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul yönetimine teşekkür etti. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen İstanbul Kupası Voleybol Turnuvası'nın bir gelenek haline gelerek yıllarca devam etmesini temenni eden Canan Kaftancıoğlu "Gelecek yılki turnuvaya her takımın çok daha iyi hazırlanacağını şimdiden hissediyorum. Bir kez daha kazananın ya da kaybedenin olmadığı bu güzel organizasyonumuzun finalinde bizlerle olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na tüm örgütüm adına saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.