Gündem

Kayyım döneminden kalan borçlar nedeniyle; Mardin’de DEDAŞ, MARSU'nun elektriği kesti, kente su verilemiyor

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, "iradeye saygısızlık" ifadesini kullanarak, kesintiye tepki gösterdi

04 Mayıs 2019 11:50

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçmesinin ardından kayyım döneminde yapılan borcu gerekçe gösteren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) elektriklerini kesti. Kesinti nedeniyle kente su sağlayan şebekelerdeki su pompalama sistemleri durdu. Bu nedenle, il merkezi ve bazı bölgelere su verilemeyecek.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“MARSU’nun kayyım döneminden kalan elektrik borcundan dolayı DEDAŞ MARSU’da elektriği kesti. Borç sebebiyle MARSU’da elektriklerin kesintiye uğraması sebebiyle Mardin il ve ilçelerinde sular akmayacak.”

Mezopomaya Ajansı’nın Belediye yetkililerinden aldığı bilgiye göre, DEDAŞ’ın elektrik kesintisine gitmesinin nedeni belediyenin son 3 ayın faturalarının tutarı olan 82 milyon liralık borcun ödenmemiş olması.

Ahmet Türk’ten tepki

Konuya dair Twitter hesabından açıklama yapan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Borçlardan sonra MARSU’da sağlık, ilaçlama, insan hayatında sorunlar yaşanır diye uyardık. Ama cevabınız halkın suyuna engel olmak mı oldu” diye sordu. Türk, açıklamasının devamında “Halkın hizmet alanında bir milyar borç bırakmak… Elektriğini kesmek… Suyuna engel olmak… İradeye saygısızlık… Aymazlık…” ifadelerine yer verdi.