Gündem

Kayyım atanan Güzeloğlu: Belediyede istihdam edilen şehit yakınlarımızın hukuksuz bir şekilde iş akdine son verilmiş

20 Ağustos 2019 13:41

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, belediyede istihdam edilen şehit yakınlarının haksız ve hukuksuz şekilde iş akdine son verildiğini ileri sürdü. 

 

Güzeloğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Ben ve tüm Diyarbakırlılar tüm süreci yakından izliyoruz. Seçim öncesi kayyım döneminde çiçek kokan, pırıl pırıl, tertemiz ve her yanıyla yepyeni bir Diyarbakır varken, seçimle birlikte alanda tüm yönleriyle hissedilen, gözle görülür şekilde bir yetersizlik ve maalesef bir ilgisizlik başladı. Şüphesiz görevden alınma gerekçesi terör örgütü ile iltisaklı olmak ve terör örgütü kurma gibi çok ağır suçlamalar konusundaki yargı suçlamalarıdır. Bunlarla ilgili 9 yargı davası 3 tane de İçişleri Bakanlığı’nın soruşturması var. Bunları bir yana bırakarak seçimden bu yana kentin her yana vatandaşlarımızın  belediye hizmetlerine dönük ciddi şikâyetleri vardı. Özellikle altını çizmek gerekir ki, su temini ve birçok beldede ulaşım, temizlik, temel hizmetler konusundaki eksiklik altını çizmemize rağmen giderilemedi.

Aziz şehitlerimizin belediyede istihdam edilen yakınları maalesef haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akdine son verilmiş, kalanlar sürgün dediğimiz mobbinglere tabii tutulmuşlar. Bunları kabul etmek mümkün değil. Örgütlerle ilişkili olanlara yasalar çerçevesinde gereğini yapacağız."

TIKLAYIN - Güzeloğlu: Maşeri vicdanı yaralayıcı uygulamalar gerçekleştirildi


TIKLAYIN: İçişleri Bakanlığı: Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları görevden alındı

TIKLAYIN - HDP açıklamasının tam metni

TIKLAYIN - Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mızraklı: Gasp edilen halk iradesidir

TIKLAYIN - Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanan Bilmez: Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz

TIKLAYIN - İmamoğlu: Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez

TIKLAYIN: Yerine kayyım atanan Ahmet Türk: Halkın iradesini tanımıyorlar buna da 'demokrasi' diyorlar