Yaşam

Kayserili pastırma satıcısı: Kastamonu'yla aramızda yaşanan rekabet işlerimizi artırdı; bir dilim antrikot pastırmanın fiyatı 2.5 liraya yaklaştı

22 Aralık 2019 12:15

Kayseri'nin önemli yiyeceklerden olan pastırmanın kilo fiyatı, 140 liradan 145 liraya yükseldi. Kayserili pastırma satıcısı, büyükbaşın sırt kısmından hazırlanan antrikot pastırmanın 0.16 gramlık dilim fiyatının 2.5 liraya yaklaştığını ve Kastamonu ile Kayseri arasında yaşanan pastırma rekabetinin işlerini artırdığı söyledi. 

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması, Kayseri ve Kastamonulu pastırmacıları böldü

Kayseri'de sırt, antrikot, bonfile, kapak, şekerpare, dilme ve omuz olmak üzere büyükbaşın 7 farklı noktasından yapılan pastırma, 9 işlemden geçirildikten sonra satışa sunuluyor. Kentin en önemli gelir kaynaklarından olan pastırmanın fiyatı, et fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle arttı. Büyükbaşın sırt kısmından hazırlanan ve satışa en yüksek fiyatla sunulan antrikot pastırmanın kilo fiyatı, 140 liradan 145 liraya çıktı. Pastırma satıcıları tarafından antrikot pastırmanın 0,16 gramlık dilimi 2.32 ile 2.5 lira arasında satılıyor. 

Pastırma satıcısı Osman Nuri Öztürk, siparişlere yetişmekte zorlandıklarını söyleyerek, "Yaklaşan yılbaşı öncesi Türkiye'nin birçok noktasından sipariş geliyor. Siparişlere zaman zaman yetişmekte zorlanıyoruz. Kastamonu ile Kayseri arasında yaşanan pastırma rekabeti de işlerimizi artırdı. Şimdi pastırmanın en kaliteli bölümü olan antrikottan yapılan pastırmanın bir dilimi 2.32 ile 2.50 lira arasında değişmektedir. Pastırma, Kayseri'nin altınıdır ve çok değerlidir" dedi. (DHA)