Çevre

Katarlılar, Ataköy sahiline hastane yapıyor

Araziye daha önce mescit yapılması planlanmıştı

26 Mart 2019 07:44

İstanbul Ataköy’deki bir araziye, 33 bin 600 metrekarelik inşaat alanına sahip 300 yatak kapasiteli hastane projesi yapılacak.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre Kuzu Grup, İstanbul Ataköy sahilinde yapımı süren inşaat projesi kapsamında yapacağı hastane için 21 Mart 2019 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu.

Başvurunun ardından dün Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

Bakanlığa sunulan proje tanıtım dosyasında 33 bin 600 metrekarelik inşaat alanında “300 Yatak Kapasiteli Hastane” yapılması planlandığı belirtildi.

Hastane yapılması planlanan alan için 2013 yılında mescit yapmak üzere yapı ruhsatı düzenlendiği kaydedilerek “Kazı çalışmaları devam ederken yönetimin mescit yapılmasından vazgeçmesi ile beraber proje değişikliğine gidilmiş ve yapılan çalışmaların hastaneye çevrilmesine karar verilmiştir. Bu nedenle mevcut durumda inşaat ve kazı çalışmaları durdurulmuştur. Hastane projesi için ÇED süreci bittikten sonra inşaat ve kazı çalışmalarına devam edilecektir” denildi.

Proje alanı etrafında Ataköy Konutları ve sitelerin yer aldığı, 799 metre batısından Ayamama Deresi'nin geçtiği 190 metre güneyinde ise Marmara Denizi'nin bulunduğu ifade edildi.

Projenin yapılacağı arazi, tapuda Kat Turizm Gayrimenkul Yatırımları ve İşletme Ticaret A.Ş adına kayıtlı. Yüzde 80'i Katar devletinin yatırımı olan Qatari Diar adlı şirkete ait olan Kat Turizm'de Eksim Holding ve Sinpaş Holding'in de hisseleri var.