Dünya

Katar: Türkiye harekâtla suç işlemiyor ama Suriye'de işledikleri suçlar kınanmayan pek çok oyuncu var

"Kürt topluluğuna vurgu yapmak büyük hata ve provokasyon"

16 Ekim 2019 21:53

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü harekâta yönelik uluslararası muhalefete tepki gösteren Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el Attiyah, "Türkiye'nin Suriye harekâtı bir suç değildir. Gelgelelim Suriye'de işledikleri suçlar kınanmayan pek çok oyuncu var" dedi.

Türkiye'nin ikinci haftasına giren Barış Pınarı Harekâtı'na resmen destek açıklayan az sayıda ülke arasında yer alan Katar, eleştirenlere de yanıt verdi. Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Küresel Güvenlik Forumu'nda konuşan Savunma Bakanı Attiyah, şunları söyledi:

"2013'ten beri Suriye'de faaliyet gösteren askeri koalisyonun parçasıyız ve kimse bununla ilgili yaygara koparmadı. Türkiye'nin Suriye harekâtı bir suç değildir. Gelgelelim Suriye'de işledikleri suçlar kınanmayan pek çok oyuncu var."

Türkiye'nin "milyonlarca sığınmacıya yardım etme çabasıyla faziletini dünyaya gösterdiğini" dile getiren Katar Savunma Bakanı, diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınırları açıp milyonlarca sığınmacıyı Avrupa'nın üzerine salma tehdidinin 'içi boş vaatler' olmadığını ifade etti.

"Kürtlere yönelik vurgu büyük hata"

Barış Pınarı Harekâtı'nın sürekli olarak 'Kürtleri hedef almakla' suçlanmasının son derece hatalı olduğunu savunan Attiyah, şöyle konuştu:

"Kürt topluluğuna vurgu yapmak büyük hata ve provokasyon. Kürtler Türk toplumunun önemli bir parçasıdır. Şimdi biz teröre karşı savaştan söz ediyoruz madem, neden teröristlerin kim olduğuna dair anlayışımızı IŞİD ve Kaide ile sınırlayalım? Başka terörist örgütler de var elbette."