Gündem

Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarından: Kesmeyi iyi bilirim, hiç sıcak bir beden üzerinde çalışmadım ama onu da kolayca hallederim

09 Eylül 2019 10:13

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018'de İstanbul'da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ulaştığı infaz anının ses kayıtlarında Kaşıkçı'nın cesedini parçalayan adli tıpçı Salah Muhammed Tubeyki'nin  "Aslında hep kadavralar üzerinde çalıştım. Kesmeyi iyi bilirim. Hiç sıcak bir beden üzerinde çalışmadım, ama onu da kolayca hallederim. Normalde kadavra keserken kulaklığımı takar müzik dinlerim. Bir yandan da kahvemi sigaramı içerim. Ben parçaladıktan sonra siz de poşete sarıp bavullara koyar ve çıkarırsınız" dediği duyuluyor.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binası içindeki konuşmalardan biri saat 13:02'de -Cemal Kaşıkçı'nın binaya girmesinden yalnızca 12 dakika önce- Müzakere Grubu'nun lideri Mahir Abdülaziz Mutreb ile Kaşıkçı'nın cesedini parçalayan adli tıpçı Salah Muhammed Tubeyki arasında gerçekleşti.

TIKLAYIN - Kaşıkçı’yı öldüren timin ifadeleri ortaya çıktı: "Uyuşturucu ile öldürüldü, cesedi bulunmasın diye parçalandı"

"Kesmeyi iyi bilirim"

Sabah'ın yayımladığı tapelere göre, cinayetle ilgili idamı istenen beş infaz timi üyesinden ikisi arasında geçen bu konuşma şöyleydi:

Mutreb: "Gövdeyi bir torbaya koymak mümkün müdür?"

Tubeyki: "Hayır. Çok ağır, boyu da uzun. Aslında hep kadavralar üzerinde çalıştım. Kesmeyi iyi bilirim. Hiç sıcak bir beden üzerinde çalışmadım, ama onu da kolayca hallederim. Normalde kadavra keserken kulaklığımı takar müzik dinlerim. Bir yandan da kahvemi sigaramı içerim. Ben parçaladıktan sonra siz de poşete sarıp bavullara koyar ve çıkarırsınız."

Cinayet anının ses kayıtları BM'nin Kaçıkçı raporunda

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetiyle ilgili hazırladığı son raporda infaz emrinin Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından verildiğine dair "inandırıcı kanıtlar" olduğunu ifade etmişti.

T24, 19 Haziran'da farklı ses kayıtlarının birleştirilerek Kaşıkçı’nın son anlarının ortaya çıkarıldığı rapora dayandırdığı haberde Kaşıkçı'nın cinayet anlarına dair tapelerin metinlerini yayımlamıştı. 

TIKLAYIN - BM’nin Kaşıkçı raporunda Türkiye’ye çağrı: Basın özgürlüğünü temsil eden bir heykel dikin!

TIKLAYIN - Cemal Kaşıkçı'yı hatırlamak: 4 ay içerisinde neler oldu?