Spor

Kartal, haftalar sonra üç puanı aldı

Alanyaspor bu sezonki ilk yenilgisini aldı; 2-0

06 Ekim 2019 18:41

Süper Lig'in 7.haftasında sahasında ligin lideri Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı. Burak Yılmaz ve Abdoulay Diaby'nin golleriyle kazanan siyah beyazlılar 4 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

Öte yandan Süper Lig'de iç sahada 32 maçtır rakiplerine gol atan Beşiktaş (79 gol, maç başına 2,5 gol), kendi Süper Lig tarihinin en uzun serisini egale etti.  Alanyaspor ise bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Böylece Süper Lig'de ilk yedi haftada maç kaybetmeyen takım kalmadı. Bundan önceki 14 lig maçının tamamında gol atan Alanyaspor'un, kendi lig tarihindeki en uzun gol atma serisi Beşiktaş karşısında sona erdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 7. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maçın ilk 11'inde büyük değişime gitti. Avcı, takımının UEFA Avrupa Ligi'nde Wolverhampton'a 1-0 yenildiği  karşılaşmaya göre Alanyaspor karşısında 5 değişiklik yaptı. Beşktaş sahaya  Karius, Dorukhan, Victor Ruiz, Vida, Caner, Atiba, Oğuzhan, Ljajic, N'Koudou, Lens, Burak ile çıkarken, Erol Bulut ise Marafona, Nsakala, Welinton, Tzavellas, Baiano, Siopis, Ceyhun, Bammou, Bakasetas, Efecan, Cisse 11'ile takımını sahaya sürdü. 

Karşılaşmanın ilk yarısı ekiplerin karşılıklı atakları olmasına karşın 0-0'lık eşitlik ile sona erdi. 

Beşiktaş karşılaşmanın 50. dakikasında N'Koudou'nun Baiano'nun müdahalesi ile ceza sahası içinde yerde kalmasıyla penaltı kazanırken topun başına gelen Burak Yılmaz topu ağlarla buluşturdu ve siyah beyazlıları 1-0 öne geçirdi.

58. dakikada Aytemiz Alanyaspor Junior Fernandes ile beraberlik golüne yaklaşırken Beşiktaş'ta savunmada topu uzaklaştıran isim Vida oldu. 63. dakikada Aytemiz Alanyasporlu oyuncular penaltı beklerken maçın hakemi Arda Kardeşler devam kararı verdi.  69. dakikada Beşiktaş, Diaby'nin attığı golle karşılaşmada skoru 2-0 yaparken golün asisti Burak Yılmaz'dan geldi. Diaby de Beşiktaş formasıyla ilk golünü Vodafone Park'ta atmış oldu. 

Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz 71. dakikada sakatlanarak oyundan çıkarken yerine Douglas oyuna dahil oldu.