Gündem

Karar yazarı Taha Akyol: CHP’li belediyeler 'sıra bizde' hastalığının sınavındalar

24 Eylül 2019 07:31

Karar yazarı Taha Akyol, Türkiye'de iktidara gelenlerin kamu kurumları kendilerine ait olduğunu düşündüğünü söyledi. "AK Parti döneminde sadece taraftan vakıflara 'yardım' yapması bunun göstergesi" diyen Akyol, "Şimdi, CHP’li belediyeler 'sıra bizde' hastalığının sınavındadırlar!" ifadesini kullandı.

"Seçim sonuçları siyasi atmosferi elbette değiştirir ama yönetim yetkisini kazananlar 'dışlayıcı' tavırlardan sakınmalıdır" diyen Akyol'un "Dışlanan üç yazar" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bir toplumda çok sayıda kabile olması çoğulculuk değildir! Aksine ‘tekçi’ yapıların dehşetengiz çatışmalarının zeminidir.

Modern çoğulculukta farlılıklar arasında hem iletişim kanalları ve sosyal ilişkiler çok gelişmiştir hem hoşgörü…

Biz henüz o düzeyde değiliz. Bütün araştırmalar “en kuşkucu, en güvensiz” toplumlar arasında olduğumuzu gösteriyor. Komplo teorileri, siyasette hain suçlamaları, keskin kutuplaşmalar bu yüzden…

Kurumsallaşma da yeterince güçlü olmadığı için iktidara gelenler kamu kurumlarını “bizim” diye görüyorlar!

AK Parti döneminde sadece taraftan vakıflara “yardım” yapması bunun göstergesi.

Şimdi, CHP’li belediyeler “sıra bizde” hastalığının sınavındadırlar!

Seçim sonuçları siyasi atmosferi elbette değiştirir ama yönetim yetkisini kazananlar “dışlayıcı” tavırlardan sakınmalıdır.

İstanbul büyüklüğüyle, ekonomide ve kültürde Türkiye’nin lokomotifi olmasıyla ve son seçimlerde İmamoğlu’nun aldığı sonuçla, bütün Türkiye için önemli bir tecrübedir.

Bu tecrübe “sıra bizde” hastalığına kurban edilmemelidir.