Gündem

Karar yazarı Kiras: Türk Ocakları bu hatadan dönmeli

"Söz konusu toplantıya ülkenin ana muhalefet partisi başkanının katılıp açılış töreninde konuşma yapması kimi niçin rahatsız edebilir?"

30 Haziran 2022 11:07

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kiras, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun katıldığı sempozyumun ardından  Türk Ocakları’nın İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu görevden alınmasını yorumladı. 

Kiras, "Türk Ocakları bu hatadan dönmeli" başlıklı yazısında, "Söz konusu toplantıya ülkenin ana muhalefet partisi başkanının katılıp açılış töreninde konuşma yapması kimi niçin rahatsız edebilir? Türkiye’de her dört kişiden birinin oy verdiği bir siyasi hareketin ülkedeki çok önemli bir fikir topluluğu ile diyalog içinde olması mıdır normal olan, yoksa bu kuruluşların birbirleriyle selamının sabahının hiç olmaması mı? Üstelik, bugüne kadar Türk Ocaklarının temsil ettiği fikir çizgisine mesafeli durduğu için eleştirilen CHP’nin bugün genel başkan seviyesinde burada “boy göstermesi” Türk milliyetçiliği fikriyatı bakımından kayıp mıdır, kazanım mıdır?" diye sordu. 

Kiras şu ifadeleri kullandı:

 "Bu sorulara verilebilecek cevap belli olduğundan, konu başka bir yöne çekilmeye çalışılıyor. İl Başkanı olarak usul ve adet gereği genel başkanına İstanbul’daki programlarında refakat eden Canan Kaftancıoğlu’nun da toplantı salonunda yer alması bahane ediliyor, “Bu kadının burada ne işi var” deniliyor. Hem haksız bir tepki bu hem de yakışıksız. Kapıdan mı çevirselerdi? Bu nezaketsizliği yapmadığı için mi linç ediliyor Cezmi Bayram?

Diğer yandan, milliyetçi camiada pek sempatik bulunmadığı muhakkak olan Kaftancıoğlu için ileri sürülen “Vaktiyle şöyle şöyle tweetler attı” gerekçesine tutunulacak olursa, Türk Ocaklarının kapısından içeri girebilecek siyasilerin sayısı epeyce azalacaktır. Hem muhalefetten hem de iktidardan. Bunu da göz önünde tutmak lazım.

Karşı olduğunuz fikirlerle mücadele diyalog kapılarını, bir arada bulunma imkanlarını yok ederek yapılamaz. 1970’lerdeki silahlı sokak kavgaları bunu öğretmedi mi?

Yapılan hatadan bir an önce dönülmeli."

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu'nun sempozyumunda konuştuğu Türk Ocakları’nın İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu görevden alındı