Politika

Karar yazarı Çalıkuşu: Madem yaptığı darbeden, anayasasından o kadar memnundunuz niye Evren’i mahkûm ettiniz; onun sayesinde parti kapatıyorsunuz!

"Kobane davası, HDP’nin kapatılması amacına kilitlenerek devam ediyor"

Kobani davası

03 Haziran 2022 11:19

Karar yazarı Avukat Figen Çalıkuşu, HDP'ye yönelik kapatma ve Kobani davalarına ilişkin olarak, "Kendisi bir zamanlar kapatılmaktan kurtulmuş olan AK Parti de, yavru ortağı ile HDP’nin kapatılmasını istiyor. Madem yaptığı darbeden, anayasasından o kadar memnundunuz niye Evren’i mahkûm ettiniz... Onun sayesinde parti kapatıyorsunuz işte..." dedi. 

Çalıkuşu, Terörle Mücadele Şubesi'nin Kobani davası savcısına yönelik yazdığı bilgi notunun "muhtemelen" dosya içinde unutulduğunu belirterek, notta, “TCK mn 302 terör nedeniyle cinayet, cinayete teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, yağma suçlarından iddianame düzenlenmesi halinde Anayasal mevzuatımıza göre parti kapatma sonucunun da ortaya çıkacağı hukuken değerlendirilmektedir" yazdığını hatırlattı. 

Çalıkuşu, şu ifadeleri kullandı:

"Kobane davası, dosya içinde bulunan 26 Ekim 2018 tarihli 'bilgi notu' başlıklı tutanağın belirlediği yol haritasına göre HDP’nin kapatılması amacına kilitlenerek devam ediyor. 

Kenan Evren darbe yaptı, ceza aldı, öldü ama anayasası ve yaptığı yasaları hâlâ yaşıyor. Siyasi parti yasakları ve kapatma davaları da darbe anayasasına göre işliyor. Kendisi bir zamanlar kapatılmaktan kurtulmuş olan AK Parti de, yavru ortağı ile HDP’nin kapatılmasını istiyor. Madem yaptığı darbeden, anayasasından o kadar memnundunuz niye Evren’i mahkûm ettiniz... Onun sayesinde parti kapatıyorsunuz işte... Gidip mezarına saygılarınızı sunun."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Kobani Davası | Sebahat Tuncel: Seçim yaklaşıyor diye açık cezaevlerinden insanlar tahliye ediliyor ancak siyasi tutukluların infazları yakılıyor