Medya

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: İnsanların hısım-akrabasına kadar siyasi aidiyetlerinin medyaya aktarılması, FETÖ mü yapardı bunu?

İçişleri Bakanı Soylu, A Haber'de bildiriyi yayınlayan emekli amirallerin siyasi bağlantılarını açıklamıştı.

08 Nisan 2021 08:51

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli amirallarin bildirisine yönelik ilk tavrının bilinen Erdoğan tavrından çok farklı olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı, emekli amirallerin bildirisini muhtıra gibi görseydi üslubu farklı olurdu, dedik. Evet ses tonu, Eyyy-li bir ton değildi. Ama iç siyaset zemininde muhtıra gibi görüp ona göre tepki oluşturmayı tercih ettiği, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’dan başlayıp tüm parti kadrolarının, ardından partinin hareketlendirdiği sivil toplum kuruluşlarının, ardından devlet birimlerinin harekete geçmesinden belli. Özellikle CHP’yi darbe-muhtıra yanlısı gösterme boyutunun, Cumhurbaşkanı’nın mutedil konuşmasında bile ihmal edilmediğine bakılırsa, darbe tartışmalarının ekonomide, “lebalep kongreler” sebebiyle pandeminin azgınlaşması yüzünden herkesin ödediği bedel yüzünden sıkışan iktidarın işine yaradığına inanıldığı açık." diye yazdı.

Yargıtay ve Danıştay gibi yargı kurumlarının emekli amirallerin bildirisine yönelik "tepki furyasına" katılmasına işaret eden Ahmet Taşgetiren, "Yarın önlerine gelecek davalar hakkında ihsas-ı reyde bulunmak gibi bir dertleri yok anlaşılan bu bildiri furyasına katılan yargı mensuplarının…

Ve fişleme. Süleyman Soylu’nun “mahrem bilgi” çıkışının tipik uygulanışı. Sabaha kadar çalışıp, insanların hısım – akrabasına kadar siyasi aidiyetlerinin ortaya çıkarılması ve medyaya aktarılması… FETÖ mü yapardı bunu? Emniyet’te pişirip Yargı’da infaz eylemi… Ak Parti ne ara geldi buralara? Hiç mi hukuk hassasiyeti kalmadı?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | İçişleri Bakanı Soylu: Sabaha kadar uyumadık, irtibatları ortaya çıkardık; son 30 günde hangi siyasi partiyle irtibat kurdukları açık ve net