Dünya

Kara para aklama suçlamasıyla hüküm giyen Kaşıkçı’nın avukatı serbest bırakıldı

Tutuklamanın siyasi olabileceği iddia ediliyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın avukatı Asim Ghafoor

13 Ağustos 2022 17:35

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın bir dönem avukatlığını yapan Amerika Birleşik Devletleri(ABD) vatandaşı Asim Ghafoor, ‘kara para aklama’ suçlamasından hüküm giydiği Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)'de cezasını ödedikten sonra serbest bırakıldı. Ülke üzerinden yasa dışı olarak taşındığı iddia edilen 4,9 milyon dolarına da el konuldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Çarşamba günü, BAE’deki bir mahkeme, avukat hakkındaki gıyabi mahkumiyetini onaylayıp, para cezası ödemesine karar verirken, mayıs ayında verilen üç yıllık hapis cezasını da iptal edilmişti. Reuters’ın haberine göre, Ghafoor’un avukatı Faisal Gill, para cezası ödendikten sonra müvekkilinin serbest bırakıldığını, ABD Büyükelçiliği'nin de bu süreçte yardımcı olduğunu belirtti. 

BAE yetkilileri, Ghafoor aleyhindeki davanın kesinlikle mali suçlarla ilgili olduğunu belirtseler de Ghafoor’un Kaşıkçı ile olan bağlantılarından dolayı tutuklamanın siyasi olabileceği de düşünülüyor. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü.