Spor

Kadrosunda Onyekuru ve Etebo da olan Nijerya, Benin deplasmanına gemiyle gidiyor: "Önemli olan tek parça gidip dönmek"

26 Mart 2021 15:00

Nijerya Futbol Federasyonu, Benin ile deplasmanda oynanacak olan Afrika Uluslar Kupası eleme maçına takımı tekneyle götürme kararı aldı. Nijerya'nın aldığı bu karar Galatasaray forması giyen Henry Onyekuru ve Oghenekaro Etebo'yu da etkiledi.

Nijerya Futbol Federasyonu, futbol dünyasında eşine nadir rastlanan bir karara imza attı. Afrika Uluslar Kupası eleme maçında Benin ile oynayacak olan Nijerya, deplasmana tekneyle gitme kararı verdi.

Nijerya'nın pandemi nedeniyle havalimanlarındaki önlemlere güvenmediği, kara yolunun da kapalı olmasıyla birlikte bu kararı aldığı belirtildi. Güvenlik nedeniyle komşu ülke olan Benin'e tekneyle gidecek olan Nijerya'nın bu yolculuğunun 3 saat sürmesi bekleniyor.

"İlk defa deplasmana gemiyle gideceğim"

Galatasaray forması giyen Henry Onyekuru ise bu kararın ardından açıklamalarda bulunurken ''Hayatımda ilk kez bir deplasman maçına gemiyle gideceğim. Önemli olan şey ülkemizi temsil etmek. Nijerya için buna katlanırım'' diye konuştu.

"Önemli olan tek parça gidebilmek"

Rangers futbolcusu olan Leon Balogun ise ''Sıradışı bir yolculuk olacak. Bizim için en önemli şey Benin'e tek parça gidip gelmek. Başka türlü bir şekilde gitsek daha iyi olurdu tabii ama güvenlik için böyle gideceğiz" sözlerini kullandı.

Nijeryalı futbolcular, kendilerini Benin'e taşıyacak olan teknede güvenlik yeleklerini giyerek yerlerini alırken ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada da çok konuşuldu.