Yaşam

Kadınlar eski eşinin satırla yaraladığı Ayşe Tuba Arslan için eylemdeydi: Yaşamak ve yaşatmak için sessiz kalmayacağız

14 Ekim 2019 20:12

Eskişehir'de Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, 6 ay önce boşandığı Yalçın Özalpay'ın satırlı saldırısında ağır yaralanan ve hastanede yaşam savaşı veren 2 çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan için eylem yaptı. Trafiğe kapalı olan İsmet İnönü-1 Caddesi'nde toplanan kadınlar, "Diren Ayşe, yaşamak ve yaşatmak için şiddete sessiz kalmayacağız" pankartı açarak sloganlar attı.

Eskişehir Barosu avukatlarından Heval Yıldız Karasu, soruşturma aşamasını ve Ayşe'nin sağlık durumunu sürekli olarak takip ettiklerini belirtip, "Ayşe saldırıya uğradıktan sonra durumu ağırdı ve 6 saatlik bir ameliyat geçirdi. Ameliyata beyin cerrahı ve plastik cerrahlar katıldı. Çok zor bir ameliyattı, çünkü bilindiği gibi kafasından darbe almıştı. Kafasında kırıklar, kolunda, yüzünde derin kesikler vardı. Bu yüzden ameliyatı çok uzun sürdü. Ayşe direndi, ellerini ve kollarını kıpırdatarak bize hayata tutunmak istediğini gösterdi. Biz bu yüzden Diren Ayşe' demeye devam ediyoruz" dedi.

Kadınların protesto eyleminde Ayşe Tuba Arslan'ın babası Serdar, ağabeyi Timuçin Arslan da yer aldı. Baba Arslan, "Analara, babalara sesleniyorum kaç tane Ayşe ölecek? Kaç tane Tuba ölecek, kaç tane Fatma ölecek? Bu millete ne oluyor? Daha kaç tane yuva yıkılacak? Benim çektiğimi Allah kimseye çektirmesin" diye konuştu.

TIKLAYIN - Eskişehir'de bir kadın hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eski eşinin satırlı saldırısına uğradı

TIKLAYIN - Eski kocası tarafından satırla saldırıya uğrayan kadının babası: Defalarca şikâyetçi olduk, takipsizlik kararı verildi