Kültür-Sanat

Kadın doktorlar, "Hekimler Söylüyor"da buluştu

Albümün satış geliri, gençlerin eğitimine destek olmak için eğitim ve sağlık ile ilgili dernek ve vakıflara bağışlanacak

11 Mayıs 2019 10:55

Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan 30 kadın doktor, "Hekimler Söylüyor" adlı müzik albümünde buluştu. Albümün satış geliri, gençlerin eğitimine destek olmak için Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) gibi eğitim ve sağlık ile ilgili dernek ve vakıflara bağışlanacak.

Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan "Hekim Şarkıları" CD’sinin sanat yönetmenliğini Göksel Baktagir, Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan "Hekim Türküleri" CD’sinin sanat yönetmenliğini ise Selçuk Murat Kızılateş yaptı. 36 eserden oluşan albümün yapımcılığını Ege Şafak Orpheus Yapım üstlendi.  Proje koordinatörlüğünü Uzman Doktor Özlem Kaya’nın yaptığı albümde ses sanatçısı Emel Taşçıoğlu da Ankara türküsünü hekimler ile birlikte seslendirdi.  Albümün satış geliri, gençlerin eğitimine destek olmak için KAHEV (Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı) gibi eğitim ve sağlık ile ilgili dernek ve vakıflara bağışlanacak.