Yaşam

Kadıköy İstanbul Anadolu Lisesi'nin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devredilmesi protesto edildi: Okuluma dokunma

01 Kasım 2019 15:42

Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nun bitişiğindeki İstanbul Anadolu Lisesi'nin, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devredilmesi öğrenci, veli ve mezunlar tarafından protesto edildi.

Kadıköy'de bulunan İstanbul Anadolu Lisesi'nin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devredildiğini belirten öğrenci, veli ve mezunlar okul önünde toplandı. Gruptakiler okulun devredilmesini protesto ederek, "Okulumuza dokunma", "Arazi değil eğitim yuvası" yazılı dövizler açtı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, okulun tüm binalarıyla birlikte 26 Ekim tarihinde yapılan Fenerbahçe Kulübünün divan toplantısında bizzat başkan Ali Koç tarafından devrinin açıklandığı ve devrin öğrenci, veli ile mezunları derinden yaraladığı belirtildi. Açıklamada, 1899 yılında Sultan 2. Abdülhamid Han zamanında yaptırılan okulun 120 yıllık köklü bir tarihi bulunduğu ve Kadıköy'ün hatta İstanbul'un en güzide proje okullarından olduğu, Türkiye'deki 100 tarihi okul arasında 36. sırada olduğu belirtildi. Açıklamada, "Burası Fenerbahçe Kulübü'nün zikrettiği şekilde bir arazi değil, bir eğitim yuvasıdır, bir okuldur" denildi.