Gündem

Kadıköy Belediyesi: Söğütlüçeşme'ye AVM istemiyoruz

06 Ağustos 2020 21:02

İstanbul'da Kadıköy Belediyesi'nin Twitter hesabından "Söğütlüçeşme’ye AVM İstemiyoruz" mesajıyla proje karşıtı karikatürler paylaşıldı. Belediyenin hesabından yapılan paylaşımda "Söğütlüçeşme’ye AVM İstemiyoruz. TCDD’nin yıllarca bakımsız bıraktığı Kadıköy’ün tam ortasındaki yeşil alan, gar görünümlü AVM projesiyle yapılaşmaya açılmak isteniyor" denildi. 

Kadıköy’deki Söğütlüçeşme istasyonunun, içinde ticaret alanları olan bir tren garına dönüştürülme projesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Kadıköy Belediyesi projeye karşı paylaşımlar yaptı.

Kadıköy Belediyesi’nin Twitter hesabından “Söğütlüçeşme’ye AVM İstemiyoruz” mesajıyla proje karşıtı karikatürler paylaşıldı.

Belediye tarafından paylaşılan mesajda  “TCDD’nin yıllarca bakımsız bıraktığı Kadıköy’ün tam ortasındaki yeşil alan, gar görünümlü AVM projesiyle yapılaşmaya açılmak isteniyor. Yaya ve araç trafiğinin çok yoğun olduğu bölge inşaat ve hafriyat çalışması için şantiyeye dönüştürülme riski altında. Gar AVM projesi uygulanırsa Söğütlüçeşme’ye bir durak uzaklıktaki Haydarpaşa Garı nasıl kullanılacağı rant ekonomisinin insafına bırakılacak. Proje şeffaf ve halkın katılımına açık yürütülmüyor, kamuoyunda detaylarıyla tartışılamıyor” ifadeleri kullandı.

TIKLAYIN - Kadıköy'e yeni AVM geliyor: İmar planının yürütmesi durdurulmuştu; bakanlık itiraz edince karar kaldırıldı

TIKLAYIN - Kadıköy'e 193 milyon TL'ye 'Gar AVM' yapacak Fıratcan İnşaat'ın yetkilisi Devlet Denetleme Kurulu üyesinin oğlu çıktı!