Gündem

'Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı' inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı

Yüklenici firma yetkilisinin 1 aylık maaşların ödeneceği sözünü vermesi üzerine işçiler şantiyeye geri döndü

05 Aralık 2019 19:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı devam eden 'Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı' inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamamaları üzerine iş bıraktı.

İBB tarafından yapımı devam eden 'Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı' inşaatında çalışan işçiler üç aydır maaşlarının ödenmemesi üzerine geçen cuma gününden itibaren iş bırakan işçiler, yüklenici firmanın önünde eylem yaptı.

Maaşlarını alana kadar iş başı yapmayacaklarını belirterek işçiler adına konuşan Gürkan Saygılı, "Yaklaşık 95 gündür maaşlarımızı alamıyoruz. Cuma gününden itibaren işi durdurdular. Bir açıklama yapan yok maaş konusunda. Burada çalışan herkes gurbetçi. Yerin 70 metre altında çalışıyoruz ancak bizi muhatap alan kimse yok. Yetkililerden bir açıklama ve yardım bekliyoruz. Yaklaşık 300 kişiyiz. Sadece bizim şantiyede 200 kişi var" dedi.

Firma yetkilisinin sözü üzerine işçiler şantiyelerine geri döndü

Karabük'ten gelerek metro şantiyesinde çalışan bir işçi ise "Ben gurbetçiyim. 95 gündür maaş alamıyorum. Çıkıp bir açıklama yapan yok. 'Bugün, yarın, bugün, yarın' diyerek bizi oyalıyorlar" diye konuştu.

Firma yetkilisi tarafından bir aylık maaşlarının ödeneceği sözünün verilmesi üzerine işçiler şantiyelerine çalışmak üzere geri döndü. (DHA)