Dünya

'K-pop'çulara kötü haber: BTS üyelerinin kısa süre içinde askerlik yapması gerekecek

21 Kasım 2019 16:20

T24 Dış haberler

Kısa süre içinde dünyanın birçok ülkesinde ünlenen Güney Koreli pop grubu BTS'in üyeleri ülkelerindeki zorunlu askerlik servisinden muaf tutulmayacak.

CNN'in aktardığına göre Güney Kore Savunma Bakanlığı, askerlikten muafiyet sisteminde bir değişime gitmeyeceklerini açıkladı.

Güney Kore yasalarına göre neredeyse bütün 'sağlıklı' erkek vatandaşların askerlik yapması gerekiyor. Ünlü sanatçılar,  müzisyenler ve sporcular tam süreyle askerlik hizmeti yapmaktan muaf tutulabiliyor, ancak Savunma Bakanlığı K-pop sanatçılarını bu kapsama almadı.

Perşembe günü açıklamalarda bulunan bir Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Düşen doğum oranları sebebiyle muafiyetin kapsamını geliştirmek yerine daha sıkı kontroller getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Güney Kore yasalarına göre bütün 'sağlıklı' Güney Koreli erkeklerin askerlik hizmetini en geç 28 yaşında tamamlaması gerekiyor. BTS grubunun bütün üyeleri 20'li yaşlarında. Grubun en yaşlı üyesi ise 27 yaşında olan Jin. BTS üyelerinin kısa süre içinde askerlik servislerini tamamlamak üzere başvuruda bulunması bekleniyor.

Hükümet kararını vermeden önce de grubun yöneticileri BTS üyelerinin askerlik hizmetini yapacağını ima etmişti.